Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi`nin 1. Yıl Dönümü Kutlaması Yapıldı

Hastanemiz Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nin açılışının, 1. yıl dönümü kutlaması 25 Kasım 2015 tarihinde Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde gerçekleştirildi.

Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nin 1. yıl dönümü kutlamalarına Başhekim Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Murat DOĞAN, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen, Prof. Dr. Ayşe Tosun, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Yasin Bulut ve Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Dürdane Taşdemir Akkavak,  Hemşireler, Öğrenciler ve diğer çalışanlar kutlamaya katıldı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen açılıştan bugüne geçen günler hakkında duygu ve düşüncelerini şu şekilde aktardı, " Öncelikle bu ünitemizin açılışında katkısı olan herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum ve bu ünitenin geçtiğimiz 1 yıl içersinde yoğun bir mesai ile çalışan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Yasin BULUT ve ekibini canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yasin BULUT 1. Yıldönümü münasebetiyle yapılan kutlamada, "Açılışından bu güne geçen 1 yıllık süre zarfında toplam  262 hasta yatırdık, 243 çocuğumuzu evine şifa ile taburcu ettik, Bu bir yıllık süreçte  sadece  kronik ağır hastalığı olan  19 çocuğumuzu kaybettik. Eğer yoğun bakım açılmasa idi bu 262 çocuğumuz Aydın dışına sevkedilmeye çalışılacak ve yollarda hayati riskler yaşanacak, belkide umut ışıklarımız kararacaktı. Çocuk Yoğun Bakım Ünitemizin kurulmasında emeği geçen başta Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalımızın değerli öğretim üyelerine, Yaptıkları bağışla ünitenin açılmasını hızlandıran hayırsever vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim, Ayrıca gece gündüz demeden mesailerle, nöbetlerle yoğun bakım da yatan çocuklara bir emanet gibi bakan, kendi öz çocuklarından daha fazla vakit ayıran fedakar asistan doktor ve hemşirelerimize de çok teşekkür ederim. " dedi

Bu Sayfa 19.10.2017 Tarihinde Güncellenmiştir