Çocuk Neonatoloji Bilim Dalı

5. Geleneksel Prematüre Günü Etkinliği Yapıldı

Hastanemiz Yenidoğan Yoğun Bakın Ünitesi çalışanları, 5. Geleneksel Prematüre Günü’nü 26 Kasım 2015 tarihinde Hastanemiz Seminer Salonu’nda gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bekir Dağlı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Akcan, Öğretim Üyelerimiz ve Prematüre bebek sahibi aileler ve çocukları katıldı. Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen, dünyada her yıl kutlanan prematüre gününü Aydın’da beşinci kez hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını söyleyerek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hakkında bilgi verdi. Münevver Kaynak Türkmen, yoğun bakım ünitelerinin 25 tescilli üniteden oluştuğunu söyleyerek bunun bir ekip işi olduğunu hatırlattı. Türkmen, çocuk nöroloji, kardiyoloji, beyin cerrahi, nefroloji, göz, alerji, endokrin doktorları ile koordineli olarak çalıştıklarını da belirterek, “2 öğretim üyesi, 1 yan dal uzmanı ve yoğun bakım hemşirelerimizle 23 haftadan itibaren yenidoğanlar ve hasta bebekleri izliyoruz.” dedi. Etkinlik Yenidoğan Yoğum Bakım Ünitesi çalışanları, katılımcılar ve çocukların kestiği pastanın ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu Sayfa 22.08.2016 Tarihinde Güncellenmiştir