Enfeksiyon Hastalıkları Ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Uluslararası Diyabetik Ayak Sempozyumu Gerçekleşti

Üniversitemiz, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (CIGB, Küba), Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği ve Aydın Diyabetik Ayak Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Diyabet Ayak Sempozyumu, 15 Ekim 2015 tarihinde Hastanemiz de İntralezyoner Epidermal Büyüme Faktörünün Diyabetik Ayak yaralarına uygulanması ile ilgili düzenlenen Workshop ile başladı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç, Dr. Bülent Ertuğrul ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Nur Yapar’ın başkanlığını yürüttüğü Sempozyum,  Hastanemizde yapılan teorik ve uygulamalı workshopun ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer’in katılımıyla 16-18 Ekim 2015 tarihinde Kuşadası Pine Bay Otel’de gerçekleşti.

Diyabetik ayak konusundaki gelişmelerin tartışıldığı Sempozyum,  Türkiye’de Diyabetik Ayak Sorunu ile ilgili düzenlenen ilk Sempozyum olma özelliğiyle ayrıca bir öneme sahip.

Prof. Dr. Benjamin Lipsky, Prof. Dr. Karel Bakker ve Dr. Edgar Peters, Dr. Jorge Berlanga Acosta gibi bu alanda dünyaca isim yapmış kişiler ve Ülkemizden de Prof Dr. Murat Akova (European Society for Clinical Microbiology and Infectious Diseases – Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin başkanı), Prof. Dr. Selçuk Baktıroğlu, Prof. Dr. Mustafa Deveci, Prof. Dr. Şamil Aktaş, Prof. Dr. Murat Aksoy gibi bu alanın ülkemizdeki önemli isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı Sempozyumda, diyabetik ayak konusundaki gelişmeler tartışıldı.

Bu Sayfa 28.09.2016 Tarihinde Güncellenmiştir