Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı

İşitme Ve Denge Değerlendirme Laboratuarı Açıldı

Hastanemiz Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı İşitme ve Denge Değerlendirme Laboratuarı açılışı 22 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşti.

Açılışta, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Başhekimimiz Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Başhekim Yardımcılarımız Doç. Dr. Ayhan Aköz ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş,  Başmüdür Bahattin Kılıç, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sema Başak ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri bulundu.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sema Başak, işitme ve denge laboratuarında son teknolojinin kullanacağını belirtti ve “Bugün açılışını yapacağız laboratuar, Mevcut VRA ( Video Reinforcement Audiometry) sistemi sayesinde hastayı ayrıntılı bir şekilde değerlendirebiliyoruz ama en önemlisi çocuk yaş grubunda bize çok büyük avantaj sağlıyor.” sözleriyle laboratuarın avantajları hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de İşitme ve Denge Değerlendirme Laboratuarının 4 hastane bulunduğunu bunlardan birinin de Hastanemiz olduğunu aktaran Başak, Anabilim Dalının akademik anlamda güçlendirmesinin yanı sıra bölge açısından da oldukça önemli bir hizmet olduğunu aktardı.

Başhekimiz Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı ve Prof. Dr. Sema Başak’ın Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a laboratuar hakkında bilgi vermesinin ardından bir çocuk hastaya uygulama yapıldı.

Bu Sayfa 02.10.2017 Tarihinde Güncellenmiştir