Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı

Ailesinde Aort Damar Hastalıkları Bulunan Kişiler Kontrolden Geçmeli

Hastanemiz Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tünay Kurtoğlu, aort damar hastalıklarının ailevi olabileceğine dikkat çekti.

Kurtoğlu, hasta  Şahap Kılınç’ın yaklaşık 1.5 yıl önce ani aort damarı yırtılması (aort diseksiyonu) tanısı ile sevk edildiği hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği’nde başarılı bir ameliyat ile ana atardamarı değiştirilerek sağlığına kavuştuğunu, kontrol amacıyla hastanemize başvuran hastanın oğlu Aziz Kılınç’ın yapılan tetkiklerinde kalp kapağının üç yaprakçık yerine doğuştan iki yaprakçıklı olduğu ve ana atardamarda (aort) balonlaşma bulunduğu tespit edildiğini belirtti. Kurtoğlu, damar yırtılmasını engellemek amacıyla ameliyata alınan Aziz Kılınç’ın da başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu aktararak aort damar hastalıklarının ailevi olabileceğini bu sebeple aile bireyleri tarafından kontrollerin ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Doç Dr. Kurtoğlu “Yaptığımız ameliyatlarla her iki hastamızda da hastalıklı aort damarını suni damar ile değiştirdik. Ailesinde aort damarında genişleme ya da yırtılma geçirmiş olan kişilerin erken tanı ve tedavi açısından mutlaka kontrolden geçmelerini öneriyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu Sayfa .. Tarihinde Güncellenmiştir