Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı

Diyabet Günü Etkinliği İle Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Hastanemiz Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla diyabet hastası çocuklara çeşitli etkinlikler düzenledi.

Hastanemiz Ek Bina Seminer Salonu’nda 14 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe, Başhekimimiz  Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Başhekim Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş ve Doç. Dr. Ayhan Aköz, Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tolga Ünüvar, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Anık, Diyabet Eğitim Hemşiresi Emel Sarali, Diyetisyen Didem Güneş ve aileler katıldı.

Başhekimimiz  Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı açılış konuşmasında, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü farkındalık günü. Doğru egzersiz, diyet ve eğitimden oluşan üç saç ayağının mükemmel bir şekilde oturtulmasıyla diyabet, hastalık olmaktan çıkartılıyor. Egzersiz, diyet ve eğitim doğru bir şekilde yapıldıktan sonra sağlıklı bir yaşam sürdürebiliyorsunuz. Eğitim, sağlık görevlilerini düşüyor ama egzersiz ve diyet siz değerli aileler düşüyor.” sözleriyle diyet, egzersiz ve eğitime vurgu yaptı.

Endokrinolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tolga Ünüvar, “ Birçok Hastanede olmayan imkanlara sahibiz çünkü Diyabet Eğitim Hemşiresi ve Çocuk Diyetisyeni bulmakta zorluk çekiyorlar biz bu yönden çok şanslıyız. Şu an ki imkanlarımızla hastalarımıza yetebiliyoruz hastalarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Türkiye’de belli başlı merkezlerde çocuklara insülin pompası yapılıyor bizde onlardan biri olmaktan guru duyuyoruz.” dedi  ve ailelerin farkındalığının büyük önemi olduğunu vurgulayarak konuşmasına son verdi.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Anık, ailelerin karamsarlığa düşmemesi gerektiğine değindiği konuşmasında, “Biz ekip olarak hep yanınızda olacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen sihirbaz gösterisi ile çocuklar doyasıya eğlendi.

Etkinlikte palyaço gösterisi ve şişme oyun parkı çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

Bu Sayfa .. Tarihinde Güncellenmiştir