Çocuk Hematoloji Bilim Dalı

Lösemi Hastası Çocuklara Anlamlı Etkinlik

“2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” dolayısıyla AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanlığı’nın 7 Kasım 2016 tarihinde düzenlediği etkinlikte Hastanemiz Onkoloji Bölümünde tedavi gören lösemi hastası çocuklar çam fidanlarını süsledi ve dileklerini kağıtlara yazdılar.

Hastanemiz Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Başmüdürümüz Bahattin Kılıç ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Aral’ın yanı sıra halkın katılımıyla gerçekleşti.

Moral ve Motivasyon Oldukça Önemli

Başhekimimiz Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı,  “Öncelikle hocalarımıza, elinden gelen tüm gayretleri için tedavi olan tüm arkadaşlar adına teşekkür ederiz. Tedaviden belki daha fazla önemli olan moral ve motivasyon. Bizde yönetim olarak Rektörlüğümüzün destekleriyle birlikte bütün olanaklarımızı bu hastalarımıza ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Seda Sarıbaş, "Bizler Lösemi'nin bulaşıcı değil, sevginin bulaşıcı olduğunu biliyor ve buna inanıyoruz.  Bizim buradaki amacımız ufak da olsa bir umut kapısı olabilmek. Tedavi amaçlı yapabildiğimiz sadece umut ışığı verebilmek. Görüyorsunuz çok küçük çocuklarımız var. Onların mutluluğu bizimde mutluluğumuzdur. Lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir, hastalık normal insanlardan onlara bulaşır. O yüzden insanların onlara hastalıklı bireylermiş gibi yaklaşmaması daha çok onlara moral vermesi gerekiyor." dedi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Bilim  Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Aral, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede 8 çocuğun tedavi gördüğünü belirterek, "Bizim kullandığımız ilaçlardan daha önemlisi hastalarımızın morali. Bu tür etkinlikler çok moral veriyor hastalarımıza. Verdiğimiz ilaçlardan daha etkili olduğuna inanıyorum bu tür etkinliklerin." sözleriyle moral ve motivasyonun önemine dikkat çekti.

Lösemi hasta çocukların etkinlik botunca keyifli anlar yaşadığı gözlemlendi.

Bu Sayfa .. Tarihinde Güncellenmiştir