Çocuk İmmünolojisi ve Allerji Hastalıkları

Hastanemizde Dünya Astım Haftası Programı Gerçekleştirildi

Hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı koordinatörlüğünde Dünya Astım Haftası programı gerçekleştirildi. Katılımcı sayısının 100 e yakın olduğu programa, Üniversite Hastanemizden Çocuk Sağlığı Hastalıkları asistan ve uzmanları, Dermatoloji asistan ve uzmanları, Aile Hekimliği asistan ve uzmanları, Aydın ilindeki diğer sağlık kuruşlarından Çocuk Sağlığı Hastalıkları uzmanları ve aile hekimi uzmanları katıldı.

2 oturumdan oluşan programın 1. Oturum başkanlığını Prof.Dr.Taşkın ŞENTÜRK ve Yrd.Doç.Dr.Semiha TERLEMEZ  yaptığı oturumda Çocukta Astım ve  Enfeksiyonlar, Atopik Dermatit –Astım İlişkisi konuları  ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

İlk sunumu Prof.Dr.Ayşe YENİGÜN,Çocukta Astım ve  Enfeksiyonlar, tanı ve tedavisi hakkında, konuşmacı olarak anlattı.Konuşma sonrasında soruları cevapladı.

İkinci sunumu  Prof.Dr. Göksün KARAMAN  Atopik Dermatit –Astım İlişkisini, tanı ve tedavisini konuşmacı olarak anlattı.Konuşma sonrasında soruları cevapladı.

Konuşma sonrasında katılımcıların sorularını, konuşmacıların yanıtlanması ile ilk oturum sona erdi.

2. Oturumun başkanlığını Prof.Dr.Orhan ÇİLDAĞ  ve Yrd.Doç.Dr.Mediha AKCAN in yaptığı oturumda Çocuk Kronik Astım Tedavisi ,Yetişkin Astım Atak ve Tedavisi ,Çocukta İnhaler Cihazların Kullanılması konuları ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

2.oturumun ilk sunumunu Yrd.Doç.Dr.Pınar UYSAL Çocuk Kronik Astım Tedavisi adlı sunumu gerçekleştirdi.Konuşma sonrasında soruları cevapladı.

2 oturumun 2.sunumunu Doç.Dr.Emel CEYLAN,Yetişkin Astım Atak ve Tedavisi adlı sunumu gerçekleştirdi.Konuşma sonrasında soruları cevapladı.

2.oturumun 3.sunumunu Uzm.Dr.Faruk DEMİR; Çocukta İnhaler Cihazların Kullanılması adlı sunumu gerçekleştirdi.Konuşma sonrasında kendisine sorulan soruları cevapladı

Konuşma sonrasında katılımcıların sorularını,konuşmacıların yanıtlanması ile program sona erdi.

Bu Sayfa .. Tarihinde Güncellenmiştir