Kardiyoloji Anabilim Dalı

Hastanemizde Neştersiz Konuşarak Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde "HASTAYLA KONUŞARAK KALP AMELİYATI"

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde Yrd. Doç. Dr. Cemil ZENCİR ve Doç. Dr. Hasan GÜNGÖR oluşan uzman doktor ekibi, koroner anjiyografi laboratuvarında "Atrial Septal Defekt" denilen doğuştan olan kalp deliğini, şemsiye yöntemi sayesinde kasık toplardamarına yerleştirilen kateter yardımıyla kansız olarak kapatıldı. 19 yaşındaki, Nazife ÇELİK, ameliyattan bir gün sonra taburcu edildi.

Genç kızımızı ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde nadir uygulanan bir yöntemle sağlığına kavuşturan Kardiyolog Dr. Cemil ZENCİR, nefes darlığı ve çarpıntı şikayeti nedeniyle baş vuran genç hastamıza yapılan transtorasik ve transözofagiyal(endoskopik) ekokardiyografi neticesinde "Atrial Septal Defek" denilen kalp deliği saptandığı söyledi. Dr. Zencir, "Uygun olan hastalarda kalp deliğinin şemsiye yöntemi kullanılarak kansız, neştersiz ve hasta uyutulmadan transtorasik ekokardiyografi kılavuzluğunda kapatılması hasta konforu ve sağlığı açısından iyi bir seçenektir" dedi.

20 DAKİKALIK BİR SÜREDE İŞLEM BAŞARILDI

Atriyal septal defektin büyük bir kısmında ameliyata gerek kalmadan kasıktan özel geliştirilmiş küçük kateterler yoluyla kapatıldığını belirten Dr. Zencir, ‘Kasıktan kapatılma yönteminin de transözofagiyal(endoskopik) veya transtorasik (yüzeyel) ekokardiyografi kılavuzluğunda gerçekleştirildiğini, biz bu hastamızda hastamıza hiç rahatsızlık vermeyen transtorasik ekokardiyografi kılavuzluğunda tedavisi gerçekleştirdik’ dedi.   Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü ekip olarak 20 dakikalık kısa bir süre ameliyatın yapıldı ve sonrasında hasta bir günlük servis takibi sonrası sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Bu işlemin dünyada gittikçe yaygınlaştığını ve Aydın'da da Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde yeterli alt yapı desteği ile artık bu işlemlerin rutin yapıldığı ifade eden Dr. Zencir, hastamızın tedavisi için gerekli olan tıbbi malzemenin hastaneye alımında her türlü kolaylığı esirgemeyen Başhekim Yrd. Doç. Mücahit AVCİL ve ekibine ayrıca teşekkür etti.

Kansız, neştersiz yöntem, ile göğüs açılmadan, yara izi oluşturulmadan sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Nazife Çelik ise; "Yıllardır kalbim delik olarak yaşadım. Ancak aklıma kalbimin delik olacağı hiç gelmemişti. Son günlerde duyduğum rahatsızlık üzerine hastaneye gelerek, Dr. Cemil ZENCİR' e muayene oldum. Kalbimde delik olduğunu kapatılmasının sağlığım için çok önemli olduğu söylendi. İlk başlarda ameliyata girmekten çekindiysem de, böyle bir yöntemin var olduğunu, bir günde hastaneden sağlığıma kavuşarak çıkabileceğim söylendi. Ameliyat sırasında doktorumla devamlı konuştum. Yapılan işlemleri bana anlattı. Bu şekilde yapılan ameliyatı takip etme fırsatım oldu. Önceki gün girdiğim ameliyatın ardından, bugün evime ve aileme kavuştum. Başta tedavimi başarıyla yapan doktorum Cemil ve Hasan Bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Sayfa 02.09.2016 Tarihinde Güncellenmiştir