Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Hastanemizde Dünya Alerji Haftası Programı Gerçekleştirildi

Hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı koordinatörlüğünde Dünya Alerji Haftası programı gerçekleştirildi. Katılımcı sayısının 100 e yakın olduğu programa, Üniversite Hastanemizden Çocuk Sağlığı Hastalıkları asistan ve uzmanları, Dermatoloji asistan ve uzmanları, Aile Hekimliği asistan ve uzmanları, Aydın ilindeki diğer sağlık kuruşlarından Çocuk Sağlığı Hastalıkları uzmanları ve aile hekimi uzmanları katıldı. Programa davet edilen iki çocuk alerji hastası annesinin de programı ilgi ile izlemesi dikkatlerden kaçmadı.

3 oturumdan oluşan programın 1. Oturum başkanlığını Prof.Dr.Münevver KAYNAK TÜRKMEN ve Alerji Uz.Dr. Ece ÖZDOĞRU’nun yaptığı oturumda Ürtiker konusu ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Çocukta Ürtiker Tanı ve Tedavisi hakkında ki ilk sunumu Prof.Dr.Ayşe YENİGÜN, Yetişkin Ürtiker Tanı ve Tedavisi hakkında, ikinci sunumu da Prof.Dr. Neslihan ŞENDUR konuşmacı olarak anlattı. Konuşma sonrasında katılımcıların sorularını, konuşmacıların yanıtlanması ile ilk oturum sona erdi.

2. Oturumun başkanlığını Prof.Dr.Ferah SÖNMEZ ve Doç.Dr. Tuba TUNCEL’in yaptığı oturumda Besin Alerjisi konusu ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Besin Alerji Tanım, Epidemiyoloji ve Patogenez adlı sunumu Yrd.Doç.Dr. Yavuz TOKGÖZ, İnek Sütü Alerji Tanı ve Tedavisi hakkında ikinci sunumu da Alerji Uz.Dr.Özlem SANCAKLI konuşmacı olarak anlattı. Konuşma sonrasında katılımcıların sorularını, konuşmacıların yanıtlanması ile kahve arası verildi.

3.Oturumun başkanlığını Prof.Dr.Güzel DİŞÇİGİL ve Doç.Dr.Ayşe TOSUN’un yaptığı oturumda Anafilaksi konusu ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Anafilaksi Tanı ve Epidemiyoloji hakkındaki sunumu Yrd.Doç.Dr.Yasin BULUT, Anafilaksi Patogenez hakkındaki sunumu Yrd.Doç.Dr. Yusuf Ziya ARAL, Hastanemizin Çocuk İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları Servisinde yatan hastaların Anafilaksi Olguları hakkındaki sunumu Yan Dal Asist.Dr. Faruk DEMİR, Birinci Basamak Hekimin Anafilaksi Yaklaşımı hakkındaki sunumu da Prof.Dr. Okay BAŞAK konuşmacı olarak anlattı. Konuşma sonrasında katılımcıların sorularını, konuşmacıların yanıtlanması ile program sona erdi.

Bu Sayfa 19.10.2017 Tarihinde Güncellenmiştir