Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı

4. Geleneksel Prematüre Günü Etkinliği

19 Kasım 2014 tarihinde Adnan Menderes Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Neonatoloji Bilim Dalı tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Prematüre Günü Etkinliği üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde kutlandı.

Prematüre doğup, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavi edilen çocuklar etkinlikte pasta kestiler, resim yaptılar, aileleriyle birlikte gönüllerince eğlendiler. Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde  gerçekleşen organizasyona katılım yoğun olurken, Adnan Menderes Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile birlikte Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bekir Dağlı ve misafirlerimiz çocukları bu mutlu gününde yalnız bırakmadılar.

Kutlamada bir konuşma yapan Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen, 37 gebelik haftasını tamamlamadan doğan bebeklerin prematüre olarak adlandırıldığını söyledi. Her yıl tüm dünyada 15 milyon, Türkiye'de ise 140 bin bebeğin prematüre doğduğunu belirten Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen, bu bebeklerin bilgili ve deneyimli ellerde bakılıp büyütülmesinin uzun dönem sonuçlar açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin yoğun bakım için gereken tüm ekip ve ekipmanları ile bölgemiz açısından en üst düzeyde yoğun bakım ünitesi olduğu vurgulanarak bölgemizde hasta yenidoğan bebeklere ve prematüre doğan bebeklere hizmet verdiğini belirtti. Etkinlik esnasında duygulu anlar yaşandı. Konuşma için davet edilen prematüre bebek anneleri bebekleri ile birlikte  duygu ve düşüncelerini aktarırken gözyaşlarını tutamadılar.

Etkinlik aileler ve yenidoğan ekibi ile birlikte gelecek yıl tekrar buluşma temennileriyle sona erdi.

Bu Sayfa 12.09.2017 Tarihinde Güncellenmiştir