Enfeksiyon Hastalıkları Ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Enfeksiyon Kontrolü Semineri Gerçekleştirildi

Öğretim Üyesi ve Araştırma görevlilerimize yönelik “Enfeksiyon Kontrolü” semineri 26 Haziran 2014 tarihinde 12:30- 13:30 saatleri arasında yapılmıştır.

Enfeksiyon hastalıklarından Yrd.Doç.Dr. Şerife Barçın ÖZTÜRK hocamızın yaptığı etkileyici sunumda dünyada ve hastanemizde hekim el hijyeni uyum oranları, sağlık çalışanlarının meslek gruplarına göre el hijyeni uyum oranları, enfeksiyonun kontrolündeki ihmal ve dikkatsizliklerimizin doktorlara ve ülkemize neler kaybettirdiği konuları vurgulanmıştır.

Eğlenceli videolar ile sunumun ana konuları vurgulanmıştır. Katılımcılarımız çay ve kahve ikramı sonrası rahat bir ortamda sunumu ilgi ile takip etmişlerdir. Sunum sonrası katılımcılarımızın genel kanaati olarak, konunun öneminin bu seminerle hissedildiği,  benzeri seminerlerin daha sık yapılması gerektiği ve daha çok Öğretim Üyesi ve Araştırma Görevlisine ulaşılması gerektiği görülmüştür.

Başta enfeksiyon hastalıkları anabilim dalı ve enfeksiyon komitesi olmak üzere emeği geçenlere ve katılımcılarımıza hastanemiz, hastalarımız ve çalışanlarımız için bu son derece önemli konuya verdikleri destek nedeni ile teşekkür ederiz.

Seminer Katılım Listesi

Enfeksiyon Hastalıkları Ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı  Prof.Dr. Serhan SAKARYA

Çocuk Allerji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ayşe YENİGÜN , Doç.Dr. Duygu ERGE , Yrd.Doç.Dr. Dilek YILMAZ, Uzman Dr. Pınar UYSAL

Genel Cerreahi Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr.Mustafa Sami BOSTAN