Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

Amacımız: Osteoporoz Hakkında Farkındalık Yaratmak

Hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur “20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü” dolayısıyla ekibiyle bir araya geldi.

Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur; Osteoporoz veya kemik erimesini, kemik metabolizmasındaki bir bozukluk sonucunda kemikteki protein örgüsünün seyrelmesiyle iskelette ortaya çıkan ve kemiklerin çok kolay kırılabilmesine sebep olan bir hastalık olarak tanımlayarak;  Osteoporoz hastalığı ile ilgili olarak özellikle hanımlarda yaygın olarak görüldüğünü ve erken dönemde başlanan tedavilerle önlenebildiğini belirtti.

Osteoporoz hakkında farkındalık yaratmak amacıyla toplantılar düzenlemeyi istediklerini ifade ederek. “Hedefimiz, Osteoporoz (kemik erimesi) hakkında halkın bilinçlenmesini ve buna uygun bir yaşam düzeni oluşturmasını sağlamaktır.” dedi. Bu amaçla yakın zamanda hastanemizde “Osteoporoz Hasta Okulu” adlı bilgilendirme toplantısı başlatacaklarını belirtti.

Bu Sayfa 12.09.2017 Tarihinde Güncellenmiştir