Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı

8. Aydın Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Günü Etkinliği

Türkiye Milli Pediatri Derneği Aydın Şubesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile birlikte Adnan Menderes Üniversitesi etkinliği olarak  “8.Aydın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Günü” Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre merkezinde gerçekleştirildi.

İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantı ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrade Abbasova’nın çocuk ekibi tarafından Çocuk Piyano Dinletisi gerçekleştirildi. Toplantıda Çocuk İmmunoloji ve Allerji, Çocuk Hematoloji ve Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalları ile ilgili konular tartışıldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Katılımlar: Prof.Dr. Remziye ATAÇ (Astım Tanısı ve Tedavisi), Prof.Dr. Esen DEMİR (İnek Sütü Alerjisi), Prof.Dr. Figen Gülen (Kistik Fibrozis Ayırıcı Tanı ve Tedavisi), Prof.Dr. Can BALKAN (Kanamalı Çocuğa Yaklaşım)

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesinden Katılımlar: Prof.Dr. Aziz POLAT (Nötropenili Çocuğa Yaklaşım),  Yrd.Doç.Dr. Bayram ÖZHAN (Çocukluk Çağında Tiroid Hastalıklarına Yaklaşım)

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden Katılımlar: Prof.Dr. Ece BÖBER (IIII.Oturum Başkanı), Doç.Dr. Ayhan ABACI (Çocukluk Çağında Puberte Bozukluklarına Yaklaşım)

Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi : Çocuk Alerji Klinik Şefi Doç.Dr. Demet Can ( II.Oturum Başkanı )