Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı

11 Mart Dünya Böbrek Günü

Hastanemizde Dünya Böbrek Günü nedeni ile Çocuklarda Kronik Böbrek Hastalığı Diyaliz ve Böbrek Nakli etkinliği gerçekleştirilecektir.

Etkinlikte çocuk kliniği toplantı salonunda kronik böbrek hastalığı olan çocuklarımızın ailelerini bilgilendirmek için Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferah SÖNMEZ Çocuklarda kronik böbrek hastalığı nedir? İlerlemesi nasıl durdurulur? sorularını yanıtlarken Çocuklarda böbrek nakline hazırlık konusunun anlatımını Yrd. Doç. Dr. Dilek YILMAZ , Çocuklarda hemodiyaliz ve periton diyaliz uygulamaları hakkında bilgiyi Diyaliz Hemşiresi Nimet UZUN ve Kronik böbrek hastalığı olan çocuklarda beslenme konusunun anlatımınıda Diyetisyen Didem GÜNEŞ yapacaktır.

Konuşmalardan sonra Türk Tıp Öğrenci Birliği Gönüllülerinin hazırlamış olduğu müzik, resim, palyaço, yüz boyama ve çeşitli oyunlar ile kronik böbrek hastalığı olan çocuklarımız için eğlence etkinlikleri tertip edeceklerdir.

Tarih: 11.Mart.2014 Saat: 13:00 Yer: Çocuk Kliniği Toplantı Salonu ve Hastane Yemekhanesi
Etkinliğimize tüm Çocuk Nefroloji ve Diyaliz Hastası çocuklarımız davetlidir.

Bu Sayfa 19.10.2017 Tarihinde Güncellenmiştir