Nükleer Tıp Anabilim Dalı

Nükleer Tıp Ünitesi ve Radyoloji Anjiyografi Ünitesi Hizmete Açıldı

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Nükleer Tıp Ünitesi ve Radyoloji Anjiografi Ünitesi 20 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen açılış törenlerinin ardından hizmet vermeye başladı. Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki açılış törenlerine Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Kamu Hastaneler Genel Sekreteri Mehmet Özkan, Aydın İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri AKTAKKA, Başhekimimiz Doç. Dr. Mustafa Oğurlu,Başhekim Yardımcılarımız Prof.Dr.Bakiye UĞUR,Doç.Dr.Yüksel YILDIZ ve akademisyenler katıldı.
Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ömer Faruk Kutsi KÖSEOĞLU alınan cihazlar ile ilgili bilgi verdi. Cihazın birinin 1 buçuk diğerinin ise 4 buçuk milyon TL’ye mal edildiğini, bunun da Aydın Valiliği ve Aydın İl Özel İdaresi’nin desteği ile yapıldığını dile getiren Köseoğlu, “Görüntüleme eşliğinde tanı ve tedavi modern tıbbın vazgeçilmez bir parçasıdır. ADÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü Girişimsel Radyoloji ve Anjiyografi Ünitesinde, dünya standartlarında, Aydın’da sadece bölümümüzde yapılan güncel tanı ve tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. 2007 tarihinde hizmete başlayan çok amaçlı floroskopi sistemi haftanın 3 günü anjiyografi, 2 günü ise floroskopik işlemler için kullanılmaktaydı. Nisan 2013 tarihinden itibaren Dijital Anjiyorafi ve Floroskopi ünitelerinde kesintisiz hizmet verilmektedir.”dedi.

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yakup YÜREKLİ “PET/BT iki ayrı tıbbi görüntüleme yönteminin aynı cihazda birleştirildiği yeni bir teknolojidir. PET(Pozitron Emisyon Tomografi)radyoaktif şeker kullanılarak dokuların metobalizmasını gösterirken, BT(Bilgisayarlı Tomografi) aynı dokuların şekil ve yapılarını göstermektedir. Bu teknikle yapısal ve metobolik yöntemle birlikte yapılabilmektedir.”dedi.
Prof.Dr.Yakup YÜREKLİ “Kanser hücreleri normalde daha yüksek metobalizmaya sahiptirler ve daha çok şeker tüketirler.Radyoaktif flor ile işaretlenmiş bir şeker türevi olan FDG’nin verildiği hastalarda PET ile yapılan görüntülemede vücuttaki bir lezyonun kötü huylu olup olmadığı verilen radyoaktif şekeri tutma miktarı gösterilerek anlaşılabilmektedir.Böylece kanser var mı,varsa yayılmış mı,yayılmışsa nereye ve ne kadar uzağa yayılmış,operasyon sonrası kanser dokusu kalmış mı,kemotereapi ve radyoterapi etkili olmuş mu sorularına doğru yanıtlarsağlayarak hastanın daha iyi tedavi edilmesine katkıda bulunmaktadır.Kullanıma girdiği son on yılda kanser hastalarının tanı,evreleme ve tedavi takibinde tüm dünyada en önemli yöntemi haline gelmiştir.”dedi ve sözlerine şöyle devam etti “Aydın’da hizmete giren PET/BT merkezinin hastalarımızın şifa bulmasına katkısı olmasını ümit ediyoruz.Kanser hastalarına yönelik bir birim olduğumuz için randevusuz çalışıyoruz. Kanser şüphesiyle gelen hastaların rahatlaması veya tedavisini yapılması için en kısa sürede sonuç verebilmek için gayret gösteriyoruz.”dedi.

Hastanemizdeki bölümler, hizmetler ve personel yapısı hakkında bilgiler veren Başhekimimiz Doç. Dr. Mustafa OĞURLU ise, “Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak halkımıza sağlıkta en kaliteli hizmeti sunmak için gayret gösteriyoruz. Nitelikli idari ve sağlık personellerimizin yanı sıra modern ünitelerimize her gün yenilerini ekliyoruz. Hastanemizde verilen kaliteli sağlık hizmetleri nedeniyle iş yoğunluğumuz her gün artıyor. Şuan ki yapımızla Türkiye’nin sayılı sağlık merkezlerinden birisi haline gelmek bizleri gururlandırıyor. Bununla birlikte hizmet kalitemizi artırmak ve taleplere cevap verebilmek için bina, personel ve tıbbi cihazlarımıza takviye yapmaya çalışıyoruz. Aydın ve çevre illerden sağlık hizmeti alabilmek için İzmir’e gitmek durumunda kalan hastalara umut olan Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, birçok branşta bölgenin sağlık merkezi olmak için emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Nükleer Tıp ve Radyoloji Anjiografi ünitelerinin hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa BİRİNCİOĞLU’da, “Üniversiteler ve bağlı kuruluşları üst düzey hizmet vermek, araştırma yapmak ve nitelikli personel yetiştirmek için mücadele veriyorlar. Aydın ve çevresinin Adnan Menderes Üniversitesi’ne ihtiyacı var. Hocalarımız üst düzey bilgi ve tecrübeye sahipler. Halkımıza hizmet edebilmemiz için desteklerini esirgemeyen Aydın Valiliği, kurumlar, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Aydın Valiliği olarak Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne bir ünite kazandırmaktan dolayı çok mutlu olduklarını beyan eden Vali Yardımcısı Celal ULUSOY ise, şunları söyledi: “Aydın ilimiz verilen sağlık hizmetlerinin kalitesi bakımından oldukça iyi bir konumda bulunuyor. ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi de bu yeni açılan bölümleriyle birlikte halkımıza hizmet etmeye devam edecek. Aydın Valiliği olarak sağlığa böyle bir katkı sağlamaktan gururluyuz. Hastalıklar her gün yeni bir boyut kazanıyor. Ben bilim ve teknolojinin gayretlerinin galip geleceğini inanıyorum”dedi.

Konuşmaların ardından cihazların alımında katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa BİRİNCİOĞLU Vali Yardımcısı Celal ULUSOY’a teşekkür plaketi verirken, Başhekimimiz Doç. Dr. Mustafa OĞURLU ise Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr Elçin ÜNAL’a tabloları Nükleer Tıp Ünitesine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.
Açılış töreni kesilen kurdele ve cihazların incelenmesinin ardından yapılan kokteyl ve müzik ziyafeti ile sona erdi.
Bu Sayfa 17.09.2015 Tarihinde Güncellenmiştir