Çocuk İmmünolojisi ve Allerji Hastalıkları

Hastanemizde Çocuk Allerji ve Astım Etkinliği

Üniversitemizin kuruluşunun 20.Yıl etkinlikleri çerçevesinde 7 Haziran 2012 tarihinde 3. UNİCEF Çocuklara Yardım Fonu Aydın Şubesi ve Hastanemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD, Çocuk İmmunoloji ve Allerji Bilim Dalı tarafından Çocuk Allerji ve Astım Etkinliği düzenlendi. Çocuk İmmunoloji ve Alleji Bilim Dalı Polikliniğinde ev tozu akarı, ot polenleri, zeytin ağaç ve ağaç polenine karşı yapılan allerji deri testi sonucu 3 + saptanan astımlı; allerjik rinitli; ekzema + allerjik rinit,ekzema + astım , astım+allerjik rinit tanılı hastalara alerji aşıları yapılmaktadır. Allerji aşısı ( İmmunoterapi) 4yıl yapılmaktadır. Birinci yıl haftada bir, İkinci yıl 15 günde bir ve 3. ve 4. yllar ayda bir koldan subkutan yapılmaktadır. Ayrıca aşıların dil altı uygulamalı ağızdan verilen preparatları vardır. Allerji ve astım etkinliğine Hastane Başhekimi Doç Dr. Mustafa Oğurlu ve Doç. Dr. Bakiye Uğur, hastane müdürlerimiz, düzenleme kurulumuz(Prof. Dr. Ayşe Yenigün, Prof. Dr. Ferah Sönmez, Uzm. Dr. Özlem Sancaklı, Hemş. Nazmiye Özdemir, Hemş.Fadime Uzun), asistan doktorlarımız, hemşirelerimiz ve aileleriyle beraber Allerji Polikliniğinde alerji aşısı yapılan çocuklar katıldı. Etkinlik programı kapsamında Başhekimimiz Doç.Dr Mustafa Oğurlu ve Çocuk İmmunoloji ve Alleji Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Ayşe Yenigün günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yaptı.Prof.Dr. Ayşe Yenigün konuşmasında astım ve alerjik hastalıkların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin bütün bölgelerinde ve Aydın’da da giderek yaygınlığının arttığını ve toplumsal sorun oluşturduğunu belirtti. Etkinlik sonunda çocuklara hediyeler verildi, resim ve kompozisyon sergisi yapıldı.
Bu Sayfa .. Tarihinde Güncellenmiştir