Kanser Sebepleri Hasta Okulu Gerçekleşti

Kanser Sebepleri konulu Hasta Okulu, 6 Temmuz 2018 tarihinde AİSYEM Toplantı Salonunda gerçekleşti

Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Nural Öztürk’ün kanser sebepleri, korunma yolları ve belirtileri hakkında bilgi verdiği programa, Hastanemiz Müdür Yardımcısı Filiz Görsen, personelimiz, öğrenciler ve halkımız katıldı.

Öğr. Üyesi Nural Öztürk, kanseri anormal hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalmaları ve yayılmaları sonucu meydana gelen bir hastalı, başka bir deyişle kötü huylu tümörler olarak tanımladı ve kanserin değiştirebilir, değiştirilemez olmaz üzere nedenleri hakkında bilgi verdi.

Değiştirilemeyen nedenleri; yaş, ırk, cinsiyet, genetik yatkınlık, değiştirilebilir nedenleri ise; çevresel faktörler, zararlı alışkanlıklar, beslenme alışkanlıkları, enfeksiyöz ajanlar, kimyasal karsinojenler olarak belirten Öztürk bunlara bağlı oluşan kanserler çeşitlerini paylaştı.

Kanser belirtileri hakkında ayrıntılı bilgi veren Öztürk, kanserde erken tanının önemine vurgu yaptı ve kanserden korunma yollarını paylaşarak sunumuna son verdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018