Kanserde Çok Genli Paneller Ve Next Generation Sequenciın (ngs) Konulu Toplantı Gerçekleşti

Moleküler Patoloji ve Hematoloji Kliniğinin ortaklaşa düzenlediği ‘Kanserde Çok Genli Paneller ve Next Generation Sequenciın (NGS) konulu toplantı, Amerika Los Angeles Cedars Sinai Medical Center da Klinik Direktörü Prof. Dr. Serhan Alkan’ın sunumuyla 28 Haziran 2018 tarihinde Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Başhekim Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Erdoğdu, Prof. Dr. Zahit Bolaman, konuk olarak 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sülen Saroğlu ve Öğretim Üyelerimizin yanı sıra asistanlar  katıldı.

Patoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Nil Çulhacı yaptığı açılış konuşmasında, Prof. Dr. Serhan Alkanın Hastanemize gelmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirti ve Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a, Tıp Fakültesi Dekanlığına ve Hastane Başhekimliğine Moleküler Patoloji Kliniğinin kuruluş ve işleyişine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Serhan Alkan sunumunda, Neoplazmalarda Çok Genli Paneller ve Next Generation Sequencing (NGS) tanı, tedavi ve takipteki yer hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Alkan, Moleküler çalışmaların kendi çalıştığı Amerika’daki Merkezlerde olduğu gibi moleküler patoloji biriminde patoloji uzmanları tarafından yapılmasının gerekliğini vurgulayarak, Hastanemizde de bunun böyle olmasını sevindirici bulduğunu belirterek, Hastanemizde Moleküler Patoloji Kliniğinin kendi merkezlerinden daha gelişmiş ve ileride olduğunu ifade etti.

9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sülen Saroğlu, Hastanemizdeki doğru işleyişten ve Moleküler Patolojiye vermiş oldukları desteklerden dolayı dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a ve Hastane Başhekimliğine teşekkür etti.

Prof. Dr. Serhan Alkan’ın Öğretim Üyelerimizin sorularını ayrıntılı olarak cevaplandırdığı toplantı büyük beğeni topladı ve devamının yapılması talepleriyle sona erdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018