Radyasyon Güvenliği Eğitimi Gerçekleşti

Radyasyon Güvenliği Eğitimi, 26 Haziran 2018 tarihinde Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonunda gerçekleşti.

Radyasyon  Onkolojisi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Nural Öztürk gerçekleştirdiği sunumda, radyasyonu  elektromagnetik dalga veya hızlı parçacıklar şeklinde ortamda yayılan enerji olarak tanımladı ve radyasyon kaynakları hakkında bilgi verdi.

Radyasyonunun tıbbi uygulamalarda kullanım yerlerini paylaşan Öztürk,radyasyon tipleri ayrıntılı olarak ele aldı.
Radyasyon kazalarını, iyonizan radyasyonla yapılan bir uygulama sırasında meydana gelen ve sonucunda kişilerin veya çevrenin ışınlanmasına, zarar görmesine neden olan, beklenmedik bir olay olarak belirten Dr.

Öğretim Üyesi Nural Öztürk, Türkiye’de ve dünyada radyasyon kazaları, radyasyondan korunma yöntemleri, mevzuatlar ve doz limitleri hakkında bilgi vererek sunumunu tamamladı.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018