Diyabet Kampı İle Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı,  Dokuz Eylül Üniversitesi, ve Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalları tarafından düzenlenen diyabet kampı,18-23 Haziran 2018 tarihleri arasında Kuşadası Akbulut Hotel’de yapıldı.

İzmir, Aydın ve çevre illerden diyabetli çocukların katıldığı kamp hem eğitim hem de eğlence yönü ile oldukça dolu geçti. Diyabetli çocuk ve gençlerin eğitimleri gözden geçirilir iken kampa gönüllü olarak katılan Endokrinoloji ve Pediatri asistanları, Tıp Fakültesi, Beslenme –Diyetetik ve Hemşirelik öğrencileri de diyabet konusunda deneyim kazandı.

Tip 1 diyabetli Basketbolcu Alper Saruhan ve Maraton koşucusu Gürkan Açıkgöz’ün katılımı-deneyimleri ile renklenen kampta çeşitli yarışmalar diyabet eğitimleri, tiyatro, müzik ve gezi aktiviteleri düzenlendi ve kampın 20. yılı son gece kutlandı.

Kamp boyunca çocukların eğitim ve takibini gerçekleştiren Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Tolga Ünüvar ve Doç. Dr. Ahmet Anık, Diyabet Eğitim Hemşiresi Emel Sarali, Diyetisyen Didem Güneş kampın çocuklar için oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018