Tırnak Batması Nedir? Hasta Okulu Gerçekleşti

Diğer Haber Başlıkları
Tırnak Batması Nedir? Hasta Okulu Gerçekleşti

Tırnak Batması Nedir? konulu Hasta Okulu Programı, 25 Mayıs 2018 tarihinde Hastanemiz Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonunda gerçekleşti.

Dr. Öğretim Üyesi Ferit Tufan Özgezmez, tırnak anatomisi hakkında bilgi vererek başladığı sunumunda, tırnak yanlarında ağrı, hassasiyet, şişlik, kızarıklık görülmesini, yürüme güçlüğünü ve enfekte olma (iltihaplanabilir) durumunu tırnak batmasının bulguları olarak belirtti.

Özgezmez,  tırnak batmasının en sık görülen tırnak sorunu olduğunu vurgulayarak, ergenlik çağında ve genç erişkinlikte daha sık olmakla birlikte her yaşta görülebileceğini, sıklıkla ayak başparmağında görüldüğünü, % 80 oranında tek taraflı olduğunu ve şeker hastalığında yatkınlık arttığını aktardı.

Dr. Öğretim Üyesi Ferit Tufan Özgezmez, tırnak batmasının nedenleri, oluşma şekli, ayırıcı tanı hakkında bilgi verdiği sunumuna tedavi yöntemleri ile doğru tırnak kesme yöntemini paylaşarak son verdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018