Şehir Ve Konut Sağlığı Konulu Hasta Okulu Programı Gerçekleşti

Şehir ve Konut Sağlığı konulu Hasta Okulu Programı, 21 Mayıs 2018 tarihinde AİSYEM Konferans Salonunda gerçekleşti.

Programa, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülsün Pekçetin, Hastane Müdür Yardımcısı Arzu Karakaş Demir, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve halkımız katıldı.

Hemşirelik Fakültesi Dekanı ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz; Şehir Sağlığı konulu sunumunda halk sağlığı, şehir-sağlık ilişkisi, şehrin sağlıklı olması için neler yapılabileceği, şehir sağlığında dil birliği konularında bilgi verdi.

Hekimlik biliminin çağlar boyunca geçirdiği aşamaları anlatan Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz; günümüzde halk sağlığı anlayışını, klinik tıp bilimi ile halk sağlığı bilimi arasında farkları, günümüzde halk sağlığı perspektifini ve sağlığın sosyal belirleyicileri konularını dinleyicilerle paylaştı.

Dünya Sağlık Örgütü Anayasasına göre; sağlığın sadece hastalık veya sakatlık halinin olmayışı değil, bedensel, ruhsal ve sosyal tam iyilik hali olarak tanımlandığını belirten Evci Kiraz, Dünya Sağlık Örgütü ve belediyelerin sağlığın gelişimindeki rolü, şehir sağlığı,  sağlıklı şehirler projeleri, sağlıklı şehrin nitelikleri hakkında bilgi verdi.

Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Belgin Yıldırım,  Konut Sağlığı konulu sunumunda, konut kavramı hakkında bilgi vermesinin ardından, konutun sağlığa etkileri, bir konutun taşıması gereken özellikleri dinleyicilerle paylaştı.

Dr. Öğretim Üyesi Belgin Yıldırım,  “Sağlık açısından bir barınakta uygun tuvalet, yeterli ve sağlıklı su, besinlerin sağlıklı olarak işlenmesini sağlayacak ve zararlılardan koruyacak ortam, herkese yeterli hava hacmi bulunmalıdır.” sözlerinin ardından bir konutun hastalıklardan koruyucu özellikleri hakkında bilgi verdi.
Yıldırım;   konutta kazaların önlenmesi için dikkat edilmesi gereken hususları aktararak sunumuna son verdi.

Program, soru- cevap bölümü ile sona erdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018