Prof. Dr. Mehmet Polatlı Başarılı Çalışmalara İmza Attı

Diğer Haber Başlıkları
Prof. Dr. Mehmet Polatlı Başarılı Çalışmalara İmza Attı

Türk Toraks Derneği 2016-2018 Dönemi İzmir Şube Başkanı ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Polatlı, Türk Toraks Derneği 21. Yıllık Kongresinde başarılı çalışmalara imza attı.

Sağlık alanında Türkiye'de yapılan önemli kongrelerden biri olan Kongre de Polatlı’nın araştırıcı olarak yer aldığı çok merkezli TURCAP çalışma grubunun Human Vaccines & Immunotherapeutics dergisinde yayımlanan, "Pneumococcal and influenza vaccination status of hospitalized adults with community acquired pneumonia and the effects of vaccination on clinical presentation" başlıklı makalesi ödüle layık görüldü. Makale,  Ülkemizdeki toplum sağlığı açısından önemli olan, solunum sistemi hastalıklarına ait ulusal verilerin toplanmasını amaçlayan Türk Toraks Derneği 2018 yılı "Ulusal Akciğer Sağlığı Ödülünü" aldı.

Kongrede Polatlı’nın araştırıcı olarak içinde yer aldığı çok merkezli 2 araştırma da, KOAH Çalışma Grubu En İyi Sözlü Bildiri Ödülü ve Solunum Sistemi İnfeksiyonları Çalışma Grubu en iyi sözlü bildiri ödüllerine layık görüldü.

Son 2 yıldır Prof. Dr. Mehmet Polatlı’nın Başkanlığını yürüttüğü Türk Toraks Derneği İzmir Şubesi, gerçekleştirdiği eğitim toplantıları ve halk sağlığı çalışmaları ile akciğer sağlığına yaptığı katkılardan dolayı 2018 yılı En iyi Şube Ödülünü aldı.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi, göğüs hastalıkları alanında ulusal ve uluslararası önemli konuşmacıların katılımıyla, akciğer sağlığı alanında çalışan farklı disiplinler arasında köprü görevi kuran Türk Toraks Derneğinin, eğitim, araştırma, koruyucu hekimlik ve hasta hizmetini geliştirmek, ulusal akciğer sağlığını toplum yararına daha iyiye götürme misyonu ile 10-14 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştireceği 22. Yıllık Kongresinde Kongre Başkanı görevini Prof. Dr. Mehmet Polatlı yürütecek.

Prof. Dr. Mehmet Polatlı’ya çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018