Rektörümüzden Bir Vefa Örneği Daha

Diğer Haber Başlıkları
Rektörümüzden  Bir Vefa Örneği Daha

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Merhum Prof. Dr. Osman Kaya’nın bir  yıl boyunca Hastanemizde tedavi gördüğü Göğüs Cerrahi Servisindeki odanın  adına tefriş edilmesini sağladı.

Prof. Dr. Osman Kaya’nın Özgeçmişi

Prof. Dr. Osman Kaya, 20.05.1960 Akşehir/Konya doğumlu olup, ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini Ankara’da tamamlamış, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 1985 yılında mezun olmuştur. Doktora eğitimini 1985–1991 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda tamamladıktan sonra aynı üniversitede 1992 yılında Yrd. Doç. Dr. olarak atanmıştır.

Henüz kuruluş aşamasında olan Adnan Menderes Üniversitesi’nde 1995 yılında Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başlamış, aynı yıl Doç. Dr. 2001 yılında ise Prof. Dr. unvanlarını almaya hak kazanmıştır.

Akademik hayatı süresince çeşitli akademik ve idari görevler alan Prof. Dr. Osman Kaya, 2002-2006 yılları arasında Rektör Yardımcılığı yapmış, ayrıca değişik zamanlarda ADÜ SKS Daire Başkanlığı İta Amirliği, ADÜ Enformatik Bölüm Başkanlığı Koordinatörlüğü, ÖSYM Aydın İl Koordinatörlüğü, ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyeliği, ADÜ Bozdoğan Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyeliği, ADÜ Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, ADÜ Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Yönetim Kurulu Üyeliği, ADÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, ADÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Koordinatörlüğü, ADÜ Araştırma Fonu Birim Koordinatörlüğü, ADÜ Döner Sermaye Başkanlığı, Muayene Komisyon Üyeliği gibi idari görevlerde bulunmuştur.

Akademik hayatı boyunca 7 yüksek lisans ve 11 doktora tezi yöneten Prof. Dr. Osman Kaya, 27 uluslararası, 70 ulusal makale, 7 derleme ve çeşitli ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulan 30 tebliğ olmak üzere toplam 132 bilimsel eser yayınlamış, 15 bilimsel araştırma projesinde görev almıştır. Bilimsel çalışmalarına ulusal ve uluslararası düzeyde 139 atıf almıştır.

Prof. Dr. Osman Kaya, evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018