Şeker Hastalığı (diyabet) Nedir? Hasta Okulu Programı Gerçekleşti

Diğer Haber Başlıkları
Şeker Hastalığı (diyabet) Nedir? Hasta Okulu Programı Gerçekleşti

Şeker Hastalığı Diyabet Nedir Hasta Okulu Programı, 11 Mayıs 2018 tarihinde AİSYEM Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ünübol’un sunumuyla gerçekleşen eğitime Hastane Müdür Yardımcılarımız Arzu Karakaş Demir, Filiz Görsen ve halkımız katıldı.

Doç. Dr. Mustafa Ünübol diyabeti Pankreasın yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi, İnsulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması ve ömür boyu süren bir hastalık olarak tanımladı.

Ünübol, diyabet çeşitlerini ve özelliklerini, diyabetin neden önemli olduğunu, diyabetin sebepleri konularında bilgi verdi.

Obezitenin ve beslenme alışkanlıklarının diyabet açısından önemine vurgu yapan Ünübol, Tip 2 diyabet riskinin kimlerde daha fazla olduğu ve diyabetin belirtilerini paylaştı. Gizli şekeri ise;  “Eğer bir kişinin kan şekeri düzeyi normalden yüksek olmasına karşın diyabet tanısı koymaya yeterli yükseklikte değilse bu durumda kişi pre-diabetik (gizli şeker hastası) olarak tanımlanır.”sözleriyle anlattı.

Doç. Dr. Ünübol, Hipoglisemi, diyabetik nefropati, koroner arter hastalığı, sigara ve diyabet ilişkisi, insülin, diyabetik ayak konuşlarında ayrıntılı bilgi verdi ve diyabet hastalarının yapması gerekenleri belirten tavsiyelerde bulundu.

Halkımız tarafından yoğun ilgi gösterilen program soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018