Hastanemizde Yeni Endoskopi, Ercp Ve Endoskopik Ultrasonografi Üniteleri Açıldı

Diğer Haber Başlıkları
Hastanemizde Yeni Endoskopi, Ercp Ve Endoskopik Ultrasonografi Üniteleri Açıldı

Hastanemizde Gastroenteroloji Kliniği bünyesinde oluşturulan Yeni Endoskopi Ünitemizin açılışı 10 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşti.

Açılışa, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer, Başhekimimiz Doç. Dr.Mücahit Kapçı, Başhekim Yardımcılarımız Doç.Dr. Ayhan Aköz, Dr.Öğr.Üyesi İbrahim Halil Erdoğdu,Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanımız Prof Dr Mehmet Hadi Yaşa,Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Abdulvahit Yükselen, Dr.Öğr.Üyesi  Adil Coşkun ve Dr.Öğr.Üyesi  Altay Kandemir, Hemşirelik Hizmetleri Müdürümüz Gülsün Pekçetin,Hastane Müdür Yardımcılarımız Arzu Karakaş Demir,Filiz Görsen ve personellerimiz katıldı.  Ayrıca planlı toplantıları sebebiyle açılışa katılamayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ da hayırlı olsun dileklerini iletti.

Açılışta konuşma yapan Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof .Dr. Mehmet Hadi Yaşa, Endoskopi Ünitesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  Yaşa, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Gastroenteroloji Ünitesinin, yeni ferah mekanları, yeni modern cihazları ve otomatik endoskopi yıkama odası ve cihazları ile artık bölgemizin, hatta ülkemizin en iyi endoskopi ünitelerinden biri haline geldiğini belirterek, bu ünitenin oluşturulmasında ve modern yeni cihazların alınmasında büyük emekleri olan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Serpil Demirağ’a ve Başhekimiz Doç. Dr. Mücahit Kapçı’ya çok teşekkür etti.

Günde ortalama 50 endoskopik işlemin yapıldığı Gastroenteroloji Endoskopi Ünitesinde, yeni alınan cihazlarla, artık  Endoskopik Ultrasonografi (EUS) ve Endoskopik mukozal ve submukozal rezeksiyon işlemlerinin de yapıldığını belirten Prof. Dr. Mehmet Hadi Yaşa, bu haliyle Türkiye’de yapılabilen her türlü endoskopik tanı ve tedavi işleminin,  mide, barsak, safra yolları ve pankreas kanalı hastalıklarının, bütün endoskopik tanı ve tedavi işlemlerinin artık Aydın’da, Üniversitemiz Hastanesinde de yapılmaya başlandığını, Hastanemizin bu konuda bölgemizde önemli bir merkez haline geldiğini, artık çevre illerden de hastanemize hastalar gelmeye başladığını söyledi.

Yaşa, ERCP, Endoskopik Ultrasonografi (EUS) , Gastroskopi, Kolonoskopi, otomotik yıkama ünitelerinden oluşan Endoskopi Ünitesinde, aynı zamanda, hastaların endoskopi öncesi hazırlığının yapıldığı ve endoskopi sonrası ise bir süre izlendiği gözlem odalarının da mevcut olduğunu belirterek ve hastalara en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade ederek konuşmasına son verdi.

Cihazlar hakkında bilgi alan ve Gastroenteroloji polikliniği gezerek yapılan işlemleri dinleyen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ERCP ve Endoskopik Ultrasonografi Ünitelerinin bölgemize hayırlı olmasını diledi.

Başhekimimiz Doç. Dr.Mücahit Kapçı, yapılan tüm çalışmaların Bölge Hastanesi olmak, ilimizdeki hastaların şehir dışına çıkmasını engellemek ve en iyi hizmeti sunmak amacıyla yapıldığını belirtti ve ERCP ve Endoskopik Ultrasonografi Ünitelerinin hayırlı olmasını diledi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018