Kamuoyuna Duyurulur

Diğer Haber Başlıkları
Kamuoyuna Duyurulur

KAMUOYUNA DUYURU

Son günlerde hastamız Prof. Dr. Cavit BİRCAN ile ilgili kamuoyunda yer alan, tamamen iftiraya dayalı olarak Üniversite Hastanemizce usule aykırı rapor verildiği algısı oluşturma amacıyla yapılan haberleri üzülerek izledik.

Hastamızın çocukluk çağından beri başka kurumlarda ve yurt dışında, hastalığı ile ilgili ameliyatlar da dahil olmak üzere çeşitli tedaviler aldığı tarafımızca bilinmektedir. İlk kalıtsal hastalık teşhisi Hacettepe Üniversitesi Hastanesi tarafından konmuştur. Bu kalıtsal hastalığın yol açtığı ağır kemik ve eklem dejenerasyonu ile ilgili ilk rapor Ankara Numune Hastanesi tarafından verilmiştir. Üniversite Hastanemiz tarafından akademisyenlik görevine başladığı 2001 yılından beri, kalıtsal hastalıklar ve eklem dejenerasyonu/deformasyonu açısından takibi ve tedavisi yapılmaktadır.

Hastamızın bu kalıtsal hastalığı ve buna bağlı olarak oluşan eklem bulgularının, ağır multiple organ hasarlarına yol açabilecek mevcut yüksek amiloid düzeyi açısından da yakın klinik takibi ve tedavisi yapılmaktadır.

Mevcut raporunu yenilemek üzere tarafımıza başvuran hastamız, sol diz eklemde ileri derecede artroz ve buna bağlı fleksiyon kontraktürü tanısı ile İl Sağlık Müdürlüğüne sevk edilmiştir.

Hipokrat yemini ederek mesleğe başlamış hekimler olarak, her kim olursa olsun tıbbın ve yasaların çizdiği çerçeve içinde görevimizi yapmış, hastamızın bulgularını bir heyet raporu ile belgelemiş bulunmaktayız. Hastamızın raporda yer alan tüm hastalıkları tıbbi bulgulara dayanmaktadır. Raporda yorum içeren hiçbir unsur yoktur. Ayrıca istendiği takdirde sağlık raporları, ilgili mevzuat gereği hakem hastanelerde teyit edilebilmektedir.

Bizler aşağıda imzası bulunan Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi hekimleri olarak, kişisel sağlık bilgilerine ilişkin mahremiyetin göz ardı edilmesi yoluyla kamuoyunu yanıltan bu taraflı haberleri yapanları kınıyor; Sayın Rektörümüzün ve Hastanemizin adını lekelemeye yönelik bu iftiranın hukuki yollardan da takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018