Akupunktur Hasta Okulu Gerçekleşti

Akupunktur Hasta Okulu eğitim programı, 4 Mayıs 2018 tarihinde AİSYEM Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Özkan’ın sunumuyla gerçekleşen eğitime Hastane Müdür Yardımcılarımız Arzu Karakaş Demir, Filiz Görsen ve halkımız katıldı.

Dr.Öğr.Üyesi Yasemin Özkan; Akupunkturun ne olduğu ve hangi hastalıklarda kullanıldığını anlattığı sunumunda, Akupunkturun yaklaşık  5300 yıllık bir geçmişe sahip olduğunun sanıldığı ancak aslında Akupunktur tedavisinin başlangıcının insanlığın taş devrini yaşadıkları döneme kadar uzandığını belirterek öncelikle Akupunkturun tarihçesi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Klasik akupunkturun nörofizyolojik temelinde vücudun duygu sisteminin iğneleme yöntemi ile uyarılması yattığını belirten Özkan; Akupunktura karşı oluşan lokal, bölgesel ve genel cevaplar, akupunktur uygulanmadan öncesi cevaplanması gereken sorular hakkında bilgi verdi.

Dinleyicilerin aktif katılımıyla gerçekleşen toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018