Hemşirelik Ve Mizah Eğitimi Gerçekleşti

Hemşirelik ve Mizah Eğitimi 6 Mart 2018 tarihinde Seminer Salonunda gerçekleşti.

Eğitim Hemşiresi Uzm. Hem. Feyza Er gerçekleştirdiği sunumda, mizah duygusunu olaylar ve durumların eğlenceli yönünü görebilme becerisi olarak belirtti ve mizah tarzları, mizahı etkileyen faktörler, mizahın yararları konuları hakkında bilgi verdi.

Uzm. Hem. Feyza Er, hemşirelikte mizahın yararlarını; “Olumlu çalışma atmosferi oluşturarak, kişiler arası iletişimi olumlu yönde etkiler. Tükenmişliğe neden olabilecek stres kaynakları ile daha başarılı baş etmeye yardımcı olur. Enerjiyi artırarak iş üretkenliğini artırır. Hayal kırıklığını önler, panik ve gerginliği azaltır. Karşılaşılan olumsuz durumlara uyum yeteneğini ve hoşgörüyü artırır.” sözleriyle belirterek mizahın olumsuz yanlarını ve mizahın kullanım kriterlerini paylaştı.

Terapötik mizahın sağlığın geliştirilmesi için yapılan espri ve şakaları içeren uygulama olduğunu belirten Er, hemşirelikte mizahın kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi vererek sunumunu tamamladı.

Hazırlayan: Zeynep Şule Yüksel - Ezgi Toygar

Dahili: 2599 - 2534

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018