İşitme Engelli Hastalar Artık İletişim Sorunu Yaşamayacak

Diğer Haber Başlıkları
İşitme Engelli Hastalar Artık İletişim Sorunu Yaşamayacak

Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği, 120 saatlik işaret dili kursuna Hastaneden 2 personelimiz katıldı.

Düzenlenen kurs ile toplumsal farkındalık yaratmak, işitme engellilerin en büyük sorunu olan iletişim için kullanmak zorunda oldukları Türk İşaret Dili’nin yaygınlaştırılması ve bu konudaki mağduriyetin asgari seviyeye indirilmesi amaçlanıyor.

Başhekimimiz Doç. Dr. Mücahit Kapçı, “Hastalarımıza en iyi hizmeti vermek en büyük amacımız. Personelimizin aldığı işaret dile eğitimi ile artık işitme engelli hastalarımız iletişim sorunu yaşamayacak.” sözleriyle işaret dili kullanımının önemine vurgu yaptı.

Hazırlayan: Zeynep Şule Yüksel - Ezgi Toygar

Dahili: 2599 - 2534

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018