Güvenli Cerrahi Eğitimi Gerçekleşti

Güvenli Cerrahi Eğitimi 23 Şubat 2018 tarihinde Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinan Yılmaz gerçekleştirdiği sunumda, “Hasta bakımının temel ilkesi olan "Önce Zarar Verme" (primum non nocere) söyleminin en önemli konu başlıklarından biri cerrahi güvenliğinin sağlanmasıdır. Güvenli cerrahi uygulamaları, bu bağlamda dünya üzerinde yılda yapılan yaklaşık 234 milyon ameliyatı güvence altına almayı hedeflemektedir.” Sözleriyle güvenli cerrahinin önemine vurgu yaptı.

Güvenli Cerrahi Kontrol Listesinin Cerrahi tedaviyi 4 ayrı aşamaya böldüğünü belirten Yılmaz, bu aşamaları; klinikten ayrılmadan önce, anestezi vermeden önce,   ameliyat kesisinden önce,  ameliyattan çıkmadan önce olarak belirtti ve aşamalar hakkında bilgi verdi.

Yrd. Doç. Dr. Sinan Yılmaz’ın, kontrol listesinin ne olduğu ve nasıl geliştiği ve  güvenli cerrahide 10 hedef konularında bilgi verdiği sunum yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018