Hastanemizde İlk Karaciğer Nakli Gerçekleştirildi

Diğer Haber Başlıkları
Hastanemizde İlk Karaciğer Nakli Gerçekleştirildi

Hastanemizde ilk karaciğer nakli 26 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Yeni açılan Organ Nakli Kliniğinde Yardımcı Doç. Dr. Erdem Barış Cartı başkanlığındaki bir ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Denizli'de beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki bir kadavradan alınan karaciğer, 55 yaşındaki Kamuran Atlas'a nakledildi.

Başkent Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal başkanlığındaki bir ekiple, böbrek nakli ameliyatı ile ilk organ naklini gerçekleştiren Hastanemizde bu kez yine ilk kez karaciğer nakli yapıldı.

Karaciğer Nakli Sorumlu Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Erdem Barış Cartı başkanlığındaki 12 kişilik bir ekip tarafından başarıyla gerçekleştirilen ameliyatla ilerlemiş karaciğer sirozu teşhisi konulan ve kadavra listesinde bulunan Kamuran Atlas adındaki hastaya, 19 yaşındaki bir kadavradan alınan karaciğer nakledildi.

Karaciğer Nakli Sorumlu Uzmanı  Yrd. Doç. Dr. Erdem Barış Cartı başkanlığındaki, yaklaşık 6-7 saat süren ameliyat, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demirkıran, Yrd.Doç.Dr. Murat Yılmaz ve Yrd.Doç.Dr. Gökhan Ünsal, Anestezi ve Plastik Cerrahi ABD başkanlığında 12 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirildi.

Karaciğer Nakli Sorumlu Uzmanı Yrd. Doç Dr. Erdem Barış Cartı, böbrek naklinden sonra yaklaşık 6 saat süren ilk karaciğer nakli ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Hastanın sağlık durumu hakkında bilgi veren Cartı, "Oldukça yüksek riskli bir ameliyattı.  Hasta gayet iyi." dedi.

Organ bağışının önemine değinerek vatandaşları organ bağışına karşı bilinçli ve duyarlı olmaya davet eden Genel Cerrahi ABD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demirkıran, "Trafik kazası geçiren bir gencin organları 5 kişiye umut oldu. Karaciğeri Adnan Menderes Üniversitesi olarak bize geldi. Kadavra ile hastanın kanının uyuşması da çok büyük tesadüf oldu. Dün gece Denizli'ye gidip karaciğeri alıp getirdik ve hastamıza naklini gerçekleştirdik. Bir hastamızı sağlığına kavuşturmak, bize büyük bir onur ve mutluluk kaynağı oldu. Organ bağışlarının özendirilmesi gerekiyor. Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Üniversite Hastanesi olarak bundan sonra daha çok organ nakli gerçekleştirmeyi umut ediyoruz." dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gökhan Ünsal da,"Karaciğer yetmezliği olan bir hastamıza karaciğer nakli için gece yarısı Denizliye gittik. Sabaha kadar koşuşturmaca, yoğun bir gece geçirdik. Yaptığımız karaciğer nakli Aydın'da ilk defa yapıldı ve sonda olmayacak. Bundan sonra devamı gelecek. Nakil konusunda değişik yerlerde eğitim almış bir ekibiz. İlkini gerçekleştirdiğimiz karaciğer nakliyle bir hastamızı sağlığına kavuşturmuş olmaktan ayrıca çok mutluyuz." diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Murat Yılmaz, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, karaciğer naklini ilk defa gerçekleştirmiş olmanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade etti.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018