Aynı Hastalıktan Farklı Yöntemler İle İki Akraba Sağlığına Kavuştu

Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Kliniklerinde tıp alanındaki yeni gelişmeler güncel olarak hastalarımızın tedavilerinde kullanılmaya devam ediyor.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağdaş Akküllü, “Her yöntemin üstün olduğu ve eksik olduğu yanlar vardır. Biz Üniversitemizde bu yöntemleri hastaların özelinde, onlar için en uygun tedavi seçeneğini oluşturacak şekilde kullanabilmekteyiz. Hastanemize ciddi yakınmalara yol açan ileri derece aort kapak darlığı ile başvuran 72 yaşında Ayten Türkmen ile yine aynı hastalık nedeniyle yakınmaları artan yengesi 78 yaşında Şükran Gülgün, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi ortak konsey toplantısında tedavi yaklaşımı açısından değerlendirildi. Ayten hanımın kapak hastalığının açık kalp cerrahisi yöntemi ile Şükran hanımın kapak hastalığının ise açık cerrahi operasyon riskinin yüksek olması nedeniyle TAVI ismi verilen anjiyografik yöntem ile değiştirilip yeni kapak takılmasına karar verildi.” şeklinde konuşarak hastaların rahatsızlıkları ve uygulanan tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Birer hafta arayla operasyona alınan hastalardan Şükran Gülgün, Kardiyoloji Bölümünde Doçent Doktor Çağdaş Akgüllü’nün liderliğini yaptığı TAVI yöntemi ile kapağı değiştirilerek şifa buldu. Ayten Türkmen’e ise Kalp Damar Cerrahisi Bölümümüzde Profesör Doktor Berent Dişcigil liderliğindeki ekip ile aort kapak değişimi ve koroner arter by-pass operasyonu aynı anda uygulanarak şifa sağlandı.

Doç. Dr. Çağdaş Akgüllü Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümlerinin dünyadaki güncel tedavi yöntemlerini yakından takip ederek hastalara şifa vermek için çabaladığını vurguladı. Akgüllü, TAVI  adı verilen anjiyografik yöntem ile kapak değişiminin günümüzde açık kalp cerrahisi uygulanamayan, ameliyat sırası ve sonrasındaki hayati riskin çok yüksek olduğu hastalarda, ortak bir konsey kararı sonrasında uygulandığını belirtti.
Akgüllü, Kardiyoloji Bölümünde bu yöntemin dünya standartlarında uygulandığını, kalp damar cerrahisi birimi ile sinerji içerisinde çalıştıklarını söyledi.

Aynı hastalıktan farklı yöntemler ile şifaya kavuşarak kurtulan akraba hastalarımız Ayten ve Şükran hanım aynı günde taburcu olurken, hastanemize, sağlık ekibine ve doktorlarına şükranlarını iletti.

Hazırlayan:Zeynep Şule Yüksel / Ezgi Toygar
Dahili No:2599 / 2534

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2018