Kuruluğa Bağlı Kaşıntısı Olan Hastalarda Yaklaşım Ve Tedavi Önerileri

Diğer Haber Başlıkları
| 06.12.2017 |
Kuruluğa Bağlı Kaşıntısı Olan Hastalarda Yaklaşım Ve Tedavi Önerileri

Kuruluğa bağlı kaşıntısı olan hastalarda yaklaşım ve tedavi önerileri semineri, 5 Aralık 2017 tarihinde Hastanemiz Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur’un sunumuyla gerçekleşen seminerde, kaşıntıya alternatif çözümler ve nemlendirici krem uygulama teknikleri anlatıldı.

Prof. Dr. Neslihan Şendur,  atopik ciltlerin genelde kuru olduğunu, bebeklik, çocuk ve erişkin yaşlarda da görülebileceğini, hastalığın iyileşme ve alevlenme dönemleri olduğunu,  alevlenme döneminde kaşıntılı ve bazen kaşıntı nedeni ile ekzema belirtilerinin görülebildiğini, hatta sulantılı yaralar olabileceğini örnekler vererek anlattı.

Seminer, Prof. Dr. Neslihan Şendur’un  sunumunun ardından  çocuklarda  krem sürme tekniklerinin anlatıldığı, uygulamaları  eğlenceli  oyunlar haline getirerek çocukların nasıl yapabileceğini gösteren  videonun izlenmesiyle son buldu.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017