Hastane Afet Ve Acil Durum Planlaması Uygulayıcı Eğitimi Gerçekleşti

Diğer Haber Başlıkları
| 24.11.2017 |
Hastane Afet Ve Acil Durum Planlaması Uygulayıcı Eğitimi Gerçekleşti

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastanemiz işbirliği ile afet ve acil durumlar karşısında hazırlıklı olabilmek amacıyla, 21-23 Kasım 2017 tarihleri arasında Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP) Uygulayıcı Eğitimi düzenlendi.

Aisyem toplantı salonunda gerçekleştirilen teorik ve uygulamalı üç gün süren eğitime, Başhekimimiz Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Başhekim Yardımcılarımız Doç. Dr. Ayhan Aköz, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş, Yrd. Doç. Dr İbrahim Halil Erdoğdu, Hastane Başmüdürümüz Oktay Pahsa, Hastane Müdürlerimiz Hakkı Usta ve Yusuf Döner, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülsün Pekçetin, Müdür Yardımcılarımız Arzu Karakaş Demir, Ramazan Bilir, Filiz Görsen ve İdari personeller katıldı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Ekibinden eğitimciler tarafından verilen eğitimde katılımcılara; afet ve acil durum temel kavramları, hastane afet ve acil durum planı hazırlama kılavuzu tanıtımı, hastanelerde afet risklerinin azaltılması, afet ve acil durum müdahale yönetimi, hastane olay yönetim araçları, kitlesel yaralanmalı olaylarda hastane müdahale aşamaları, acil müdahale planı aktivasyonu, triaj alanı, lojistik ve malzeme yönetimi, acil servis ve hastane içi trafik akışı, bilgi yönetimi ve formlar, güvenlik -emniyet, psikososyal destek faaliyetler, olaya özel planlar ve tatbikat hazırlığı gibi konularda neler yapılması gerektiği anlatıldı ve teorik eğitimin ardından masa başı tatbikatları yapıldı.

Eğitim, Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz ve Hastanemiz Yöneticilerinin eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikalarını vermeleri ile son buldu.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017