Çağımızın Hastalığı Lenfödem Üniversitemizde Anlatılacak

Diğer Haber Başlıkları
| 22.11.2017 |
 Çağımızın Hastalığı Lenfödem Üniversitemizde Anlatılacak

İzmir Şubesi Lenfödem’de multidisipliner yaklaşımın önemini vurgulamak, farkındalığın ve bilgi düzeyinin artmasına katkı sağlamak amacıyla ilk toplantısını Aydın’da düzenleyecektir. Lenfödem toplantımız, “Çağımızın Hastalığı Lenfödem” başlığı altında Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezinde, 2 Aralık 2017 tarihinde, 10.30 – 16.45 saatleri arasında yapılacaktır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Turan, halk arasında Fil hastalığı olarak da bilinen Lenfödemi, lenfatik sistemdeki sorunlardan dolayı hücreler arası sıvıda artış meydana gelmesi ile oluşan bir hastalık olarak belirtti ve  “Dokulardaki sıvı artışı ile genellikle kol ve bacaklarda şişlik, ciltte gerginlik ve sertleşmeler görülür. Lenfödem sıklıkla meme kanseri ameliyatlarından, karın ameliyatlarından, radyoterapi uygulamalarından sonra ortaya çıkmaktadır. Lenfödem erken tanı ve düzenli tedaviler ile kontrol altına alınabilen bir hastalıktır. Halkımızın Lenfödem konusunda bilinçlenmesi, doktora erken başvurmasının sağlanması tedavide başarıyı getirmektedir.” sözleriyle hastalık hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Yasemin Turan, Lenfödem tanı ve tedavisinde gelişmelerin takibi, hasta ve hekim eğitimleri, lenfödem farkındalığı, lendödem hastalarının sorunları gibi bir çok konuyla ilgili çalışmalar yapan derneklerimiz büyük önem taşıdığına dikkat çekerek açıklamalarına son verdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017