Hastanemizde Yangın Tatbikatı Gerçekleşti

| 14.11.2017 |
Hastanemizde Yangın Tatbikatı Gerçekleşti

Yangın tatbikatı ve eğitimi 10 Kasım 2017 tarihinde Öğretim Üyeleri Binası Eğitim Salonu ve Dermatoloji Servisinde gerçekleşti.

Eğitime Hastane Başmüdürü Oktay Pahsa, Hastane Müdürü Hakkı Usta ve Yusuf Döner, Müdür Yardımcılarımız Arzu Karakaş Demir, Filiz Görsen, Ramazan Bilir, Aygün Baysal, Başhemşire Gülsün Pekçetin ve çalışanlar katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Afet UMKE Birim Sorumlusu İsmail Çelebi  ‘Türkiye’de Afet Yönetimi ve Hastanelerde Afet Planı ve Acil Müdahale Planı Nasıl Olmalı ?’, İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Niyazi Karabıyık ‘Kurumlarda Yangın Ve Güvenlik Önlemleri’, Yangın Önleme Eğitim Şube Müdürü Murat Aktaş ‘Afet Anında Yapılması Gerekenler ve tatbikat anında kişilerin görevleri ve yangın söndürme cihazlarının kullanma talimatları ’ konulu sunumları ile dinleyicilere bilgi verdi.

Eğitimlerin ardından, Hastanemiz Dermatoloji Servisinde daha önceden hazırlanmış senaryoya bağlı kalarak yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Sivil Savunma Amiri Hasan Alp’in koordinatörlüğünde “kırmızı kod” alarmı verilerek başlayan tatbikat esnasında, görevli personel yangına müdahale ederken,  hastaların servisten yatay tahliyesi gerçekleştirildi. İtfaiye ve UMKE ekibin desteği etkisiz hale getirilen temsili yangının ardından hastalar tekrar odalarına yerleştirildiler.
Tatbikat sırasında olay yerinde bulunan Yrd.Doç.Dr İbrahim Halil Erdoğdu ile irtibata geçen  Başhekimimiz Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Başhekim Yardımcılarımız Doç.Dr. Ayhan Aköz ,Yrd.Doç.Dr. Yusuf Kurtulmuş, Hastane Başmüdürü Oktay Pahsa ,Müdür Yardımcımız Arzu Karakaş Demir durumu oluşturulan kriz masasından takip ettiler.

Tatbikat sonrasında gerçekleştirilen durum değerlendirilmesinde Başhekimimiz Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, olası bir afet veya acil durum karşısında müdahale yeteneğinin geliştirilmesi ve tüm çalışanlarımızın bilinçlendirilmesi için gerçekleştirilen tatbikatın önemine vurgu yaptı ve durum değerlendirmesinin ardından emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hazırlayan: Ezgi Toygar- Zeynep Şule Yüksel

Dahili: 2534-2599

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017