Sağlıkta Kalite Standartları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

| 10.11.2017 |
Sağlıkta Kalite Standartları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Sağlıkta Kalite Standartları Versiyon 5 ile ilgili bilgilendirme toplantısı 9 Kasım 2017 tarihinde saat 12.30’da Ek Bina Seminer Salonu’nda gerçekleşti

Hastane Müdür Yardımcısı ve Kalite Direktörü Arzu Karakaş Demir’in sunumuyla gerçekleşen toplantıya bölüm kalite sorumluları katıldı.

Müdür Yardımcısı Arzu Karakaş Demir hastanemizin vizyonunu “Bulunduğu bölgedeki toplumun sağlık düzeyinin gelişmesi ve korunması için sağlık hizmeti ihtiyacına çağdaş yaklaşım ile üst düzeyde cevap veren, hasta ve çalışanların memnuniyetinin sürekli arttığı, tanı ve tedavide çağdaş teknoloji ve yöntemleri uygulayan, evrensel ölçülerle sağlık hizmeti üreten, çalışanların motivasyonunu sürekli korumayı amaçlayan ve yeni bilgilere ulaşmalarını destekleyen, dış rekabet yapabilecek örnek kuruluş olmaktır.” sözleriyle belirtirken misyonumuzu ise; bulunduğu bölgede toplumun ruh ve beden sağlığının korunmasını, 3. Basamak sağlık kuruluşu olarak üst düzeyde tanı, tedavi, hizmetin çağdaş bilgi ve teknoloji kullanarak sunulmasını sağlayarak, hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyeti odaklı uluslararası kalite standartlarında hizmet anlayışı ile bölgenin fark yaratan sağlık merkezi olmak olarak aktardı.

Hastanemiz kalite politikasının; kalite odaklı, hasta ve çalışan memnuniyetini en iyi seviyeye getirmeye odaklanan, çalışmalarında adil, güvenilir, liyakate önem veren, planlama yaparak ölçerek yönetmeyi hedef alan, bölgenin tercih edilen Üniversite Hastanesi olmak olduğunu belirtti.

Türkiye’de sağlıkta kalite çalışmalarının temellerinin, 2003 yılında “Sağlıkta Dönüşüm Programı” kapsamında başlatılan çalışmalara dayandığını ve sağlıkta kalite sisteminin ana unsurları olan faaliyetler gerçekleştirilirken, Dünya Sağlık Örgütü hedefleri, uluslararası gelişmeler, ülke sağlık sistemi yapısı ihtiyaç ve önceliklerinin esas alındığını ifade eden Arzu Karakaş Demir, Sağlıkta Kalite Standartları Versiyon 5 hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Sağlıkta Kalite Standartlarına göre Hastanemizde bulunan komiteler ve ekipler, Hastanemizin ihtiyaçları doğrultusunda kurulan ve kalite birimi ile dolaylı çalışan komiteler, SKS-Hastane Standart Puan Tablosu, 2017 Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri kapsamında değerlendirilecek bölüm ve standartlar ve klinik ve yoğun bakım ziyaretlerinde tespit edilen genel sorunlar hakkında bilgi verdi.

Arzu Karakaş Demir kalitenin bir ekip çalışması olduğuna vurguda bulunarak 2017 yılı Şubat ayında geçirdiğimiz değerlendirmede tespit edilen eksikliklerimizi tamamlamak için kalite çalışmalarında, kalite sorumlularının desteğini beklediğini belirtti ve 14 Kasım Salı günü gerçekleşecek kalite değerlendirmesinde gerekli özveriyi beklediklerini ifade ederek, katılımlarından dolayı kalite sorumlularına teşekkür etti.

Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Hazırlayan: Ezgi Toygar- Zeynep Şule Yüksel

Dahili: 2534-2599

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017