Sedef Hastalığı ( Psoriasis) İle Yaşam

| 31.10.2017 |
Sedef Hastalığı ( Psoriasis) İle Yaşam

29 Ekim Sedef Hastalığı Günü dolayısıyla Sedef Hastalığı Hasta Okulu, 30 Ekim 2017 tarihinde Hastanemiz Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.

Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan Şendur tarafından sedef hastalığının özellikleri, tedavileri, yapılması gerekenler konusunda bilgi verildi.

Prof. Dr. Neslihan Şendur, sedef hastalığını özellikle diz ve dirseklerde, saçlı deride beyaz renkli skuam(kabuk)lar ile seyreden bir deri hastalığı olarak tanımladı ve “Sedef hastalığı,  hayat boyu devam eder. Nedeni üzerinde tartışmalar hala devam etmektedir. İmmunolojik, genetik özellikleri olan bulaşıcı olmayan bir deri hastalığıdır. Yaşam boyu devam etmesine rağmen hastalık iyilik hali yani derinin tümüyle iyileştiği dönemler ve bazen de şikayetlerin artmasının görüldüğü dönemler ile seyreder.  Kişilerin yaşam kalitesini bozan, ancak tedaviler ile kontrol altına alınabilen psoriasis ( sedef hastalığı) tüm dünyada görülen bir hastalıktır.” sözleriyle sedef hastalığı hakkında bilgi verdi.

Düzenli olarak devam edecek Sedef Hastalığı Hasta Okulunun bir sonraki toplantısı, 30 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşecektir.

Hazırlayan: Ezgi Toygar- Zeynep Şule Yüksel

Dahili: 2534-2599

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017