Sigara Bırakma Eğitimi Gerçekleşti

| 18.10.2017 |
Sigara Bırakma Eğitimi Gerçekleşti

Sigara Bırakma Eğitimi, 17 Ekim 2017 tarihinde Öğretim Üyeleri Seminer Salonu’nda Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Taş Gülen’in sunumuyla gerçekleşti.

Yrd. Doç. Dr. Şule Taş Gülen, “Tütün zehirli bir bitkidir ve ister elde ister fabrikada işlensin bu zararlı özelliklerinden kurtulamamaktadır.” diyerek, her 8 saniyede bir kişinin sigaradan öldüğünü, sigaranın önlenebilir bir ölüm nedeni olduğunu belirtti.

Sigaranın içindeki kimyasal maddeleri paylaşan Gülen, sigaranın içindeki en tehlikeli maddelerin; nikotin, karbonmonoksit ve katran olduğunu aktardı ve tütününün yol açtığı hastalıklar ile nikotinin fizyolojik ve davranış üzerine etkilerini ayrıntılı olarak dinleyicilerle paylaştı.

Hazırlayan: Ezgi Toygar- Zeynep Şule Yüksel

Dahili: 2534-2599

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017