Moleküler Patoloji Laboratuvarı’nın Açılışı Gerçekleşti

Diğer Haber Başlıkları
| 25.08.2017 |
Moleküler Patoloji Laboratuvarı’nın Açılışı Gerçekleşti

Hastanemiz Moleküler Patoloji Laboratuvarı’nın açılışı  24 Ağustos 2017 tarihinde Patoloji Laboratuvarında  gerçekleşti. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Recai Tunca, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Serpil Demirağ, Başhekimimiz Yrd.Doç.Dr Mücahit Kapçı,Başhekim Yardımcılarımız ile akademisyenler ve sağlık personeli katıldı.

Açılışta Başhekim Yardımcımız ve Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.İbrahim Halil Erdoğdu  “Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın desteğiyle kurdukları bölümün Ege Bölgesi’nin bir kısmına hizmet verebileceğini aktardı. Aydın’da patoloji alanında ilk kez böyle bir ünitenin kurulduğunu vurgulayan Erdoğdu, kanser hastalarına kişiye uygun tedavi verilmesinin yanı sıra bazı testlerinde erken tanı için önemli bir adım olduğunun önemini vurguladı.

Moleküler Patoloji Laboratuvarı cihazlarının tanıtımını yapan Yrd.Doç.Dr.İbrahim Halil Erdoğdu   “Bu zamana kadar 3150 test çalıştık.Yaklaşık 600 testte  pozitif sonuç bulduk.Bu hastaların bir kısmına kişiye özgü ilaç verme şansı yakalarken, bazısına da kanser öncüsü lezyon var deme şansı yakalamış olduk.Hastaların bir kısmı yapılan moleküler patolojik raporlamayla, SGK’nın kanser hastalarında ancak bu raporlarlamayla ödediği özgün ilaçları kullanma şansı elde etmiş oldu.Yaklaşık 400 hastada rahim ağzı kanser öncü lezyonlarına sebep olan HPV DNA pozitifliği ve tiplemesi bu kurulan moleküler patoloji laboratuarı sayesinde mümkün oldu ve raporlandı” diye belirtti.

Rektörümüz Prof.Dr Cavit Bircan ADÜ’yü her alanda marka bir üniversite haline getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti ve Moleküler Patoloji Laboratuvarının kurulmasını başından beri çok önemsediğini bundan sonra da desteğinin devam edeceğine değinerek moleküler patoloji laboratuvarının Aydın’a hayırlı olmasını diledi.

Başhekimimiz Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı ise “Hastanemiz hem hocalarıyla hem ekibiyle kanser hastalarına faydalı olabilecek düzeyde. Dolayısıyla bu noktada patoloji kilit rol oynuyor. Biz de patoloji içindeki bu yeni yapılanmayı bu hedeflerimizi gözeterek destekledik. Desteklemeye devam ediyoruz. İnşallah kanser hastalarının daha erken tanı ve kişiye özgü tedavisininin sağlanması, daha doğru ve etkin tedavi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nil Çulhacı ise, “Moleküler uygulama, akıllı ilaç kullanımı ve kişiye özel tedavi için yararlı olabilecek bir ünite. Moleküler Patoloji Laboratuvarımız genel olarak bölgeye hizmet verecek” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ’da, geçmişten günümüze patoloji bölümüne katkı veren öğretim elemanlarına teşekkür ederek, laboratuvarın hayırlı olmasını diledi.

Hazırlayan :  Zeynep Şule Yüksel

Dahili: 2599

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017