Radyasyon Ve Koruma Ekipmanları Eğitimi Gerçekleşti

Diğer Haber Başlıkları
| 15.06.2017 |
Radyasyon Ve Koruma Ekipmanları Eğitimi Gerçekleşti

Radyasyon ve Koruma Ekipmanları Eğitimi 13-14 Haziran 2017 tarihinde Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özüm Tunçyürek tarafından Hastanemiz Öğretim Üyesi Bloğu Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.

Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özüm Tunçyürek eğitimde, Radyasyon nedir? sorusunu, enerjinin bir boşluk ve ortamda parçacıklar halinde ve serbest şekilde dağılım ve yayılım özelliği olarak belirti.

Tunçyürek eğitimde;  radyasyon tipleri, lineer enerji transferi, radyasyon kaynakları, kuantum kuralı, birimler, ağırlık faktörleri ve doz ilişkisi konularında ayrıntılı bilgi verdi.

Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire başkanlığı radyasyondan korunma standartları ve uygulamalarına göre ne kadar düşük dozda olursa olsun herhangi bir radyasyon dozunun ilerde kanser gibi bir sağlık etkisi oluşturabileceğini belirten Tunçyürek; biyolojik etkiler, lense ve troide etkisi, müsaade edilen maksimum dozlar ve hangi filmde kaç doz alınması gerektiğini aktardı.

Radyasyondan korunmak için geçerli olan Alara Kuralını paylaşan Tunçyürek; kuralın mesafeyi uzatmak, süreyi kısaltmak, uygun korunma yöntemlerini kullanma unsurlarına dayandığını belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Özüm Tunçyürek, “Temel korunma prensiplerinin eksiksiz uygulanması radyasyon ile çalışan birimlerde “kırmızı çizgi” olmalıdır. Radyasyon güvenliği konusunda danışılacak üst birimler akılda tutulmalı, kayıt ve denetim sürekli olmalıdır.” sözleriyle eğitime son verdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017