Çocuklarımızın Böbreklerini Koruyalım Okulu’ nun İlki Gerçekleşti

Diğer Haber Başlıkları
| 12.05.2017 |
Çocuklarımızın Böbreklerini Koruyalım Okulu’ nun İlki Gerçekleşti

Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalının düzenlediği, hasta çocuk ailelerine yönelik ‘Çocuklarımızın Böbreklerini Koruyalım Okulu’ nun ilki 10 Mayıs 2017 tarihinde Hastanemiz Ek Bina Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Dünyadaki En Zor İş Çocuk Bakımı

İdrar Yolu Enfeksiyonu hakkında gerçekleşen Eğitimde Açılış konuşmasını yapan Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferah Sönmez, dünyadaki en zor işin çocuk bakımı olduğunu, önemli olan hususun çocuklar hasta olmadan önce gerekli önlemleri almak olduğunu belirtti.

Her 4 Kronik Böbrek Hastasından Birinin Nedeni İdrar Yolu Enfeksiyonudur

Tıp Fakültesi 5. sınıf Öğrencisi Stajer Doktor Fatma Zehra Kurnuç, İdrar Yolu Enfeksiyonu hakkında yaptığı sunumunda, boşaltım sistemimizin görevleri,idrar yolu enfeksiyonunun  ne olduğu ve önemi,  bebeklik ve çocukluk döneminde hastada ne şikayetler olduğu, hangi tetkikler istendiği ve  risk etmenleri  hakkında ayrıntılı bilgi vererek, hastalara davranış ve besin önerilerinde bulundu.

Kurnuç, her 4 kronik böbrek hastasından birinin nedeni idrar yolu enfeksiyonu olduğunu belirtti sunumunda; çocukların ateş, karın ağrısı, sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, idrar kaçırma şikayetlerinin olduğunu bunlara özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Ferah Sönmez, idrar yolu enfeksiyonu ve kronik böbrek hastalığı hakkında ailelerin sorularını yanıtlayarak; tedavi ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

Avrupa Tıp öğrencileri Birliği (EMSA) üyesi de olan Tıp Fakültesi 1.,2., ve 3. sınıf öğrencileri  çocukların yüzlerini boyadı ve oyunlar, müzikler ile keyifli vakit geçirmelerini sağladı.Ayrıca, çocuklar neden hasta olduklarını ve nasıl iyileşeceklerini anlatan resimler yaptıklar.

Eğitim, Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri, Tıp Fakültesi öğrencileri, aileler ve çocukların pasta kesiminin ardından gerçekleşen müzik dinletisi ile sona erdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017