Otizm Farkındalık Etkinliği Gerçekleşti

Diğer Haber Başlıkları
| 17.04.2017 |
 Otizm Farkındalık  Etkinliği Gerçekleşti

Hastanemiz Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalının düzenlediği Nisan Dünya Otizm Farkındalık Ayı etkinliği, 14 Nisan 2017 tarihinde Hastanemiz Ek Bina Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe, Başhekim Yardımcılarımız Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Halil Erdoğdu, Öğretim Üyelerimiz, otizmli çocuklar ve âlilerinin yanı sıra Tıp Fakültesi öğrencileri ve personel katıldı.

Otizmli Çocukların Keşfedilmemiş Zenginlikleri Var

Tıp Fakültesi Tıp ve Resim Dersi 1. Sınıf öğrencilerinin yaptıkları resimlerden oluşan serginin gezilmesi ile başlayan Etkinlik de ilk olarak Otizmi tanıtıcı sunum  izlendi.

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Aksu, “Otizmli çocukların akranlarından farklı kalan bir taraftan da keşfedilmemiş zenginlikleri var. Sizler aileler onu keşfettikçe düzenli paylaştıkça daha fazla yön verme şansına sahip olursunuz.” şeklinde konuştuğu konuşmasında eğitimin, farkındalığın ve ailelerin sorumluluklarına dikkat çekti.

Her Çocuk Özeldir

Başhekim Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş, Otizme farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlik oldukça önem taşıdığını ifade ederek, “ Bütün çocukları çok seviyoruz, her çocuk özeldir.” dedi.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya, etkinlikte bulunan aileler ve çocuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Otizmli çocukların aileleri; çocukların belirtilerini, tedavilerini, dikkat ettikleri hususları ve çocuklarının tedaviye yanıtlarını paylaşarak, çocukların eğitiminin büyük önem taşıdığına vurgu yaptılar. Aileler, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalına desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Otizmin Farkındayız

Etkinlik, Otizmli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra Öğretim Üyelerimizin ve Tıp Fakültesi, Tıp ve Resim dersi 1. Sınıf öğrencilerinin, Resim İş Öğretmeni Nigar İplik eşliğinde gerçekleştirdikleri performans sanatı ile son buldu.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017