Non-ınvaziv Mekanik Ventilasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

| 14.04.2017 |
Non-ınvaziv Mekanik Ventilasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

Hastanemiz Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Şule Taş Gülen ve Yrd. Doç. Dr. Onur Yazıcı tarafından, 12 Mayıs 2017 tarihinde  Non-Invaziv Mekanik Ventilasyon eğitimi gerçekleştirildi.

Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım hemşirelerine yönelik olarak düzenlenen eğitimde, Yoğun Bakımda BiPAP cihazı nedir? Cihazın ve hastanın takibi nasıl yapılmalıdır? konuları anlatıldı.

Non-Invaziv Mekanik Ventilasyonun, solunum yetmezliği durumunda uygulanan, hastaların entübe edilmeden maske ile basınçlı hava ile solutulması işlemi olduğunun belirtildiği eğitimde; Yrd. Doç. Dr. Şule Taş Gülen, “BiPAP, CPAP bu tedavilerden bazılarıdır. Günümüzde KOAH, Uyku Apne Sendromu gibi hastalıklarda hastaneye yatışta yoğun bakımda, serviste hem de sürekli tedavi olarak evde dahi kullanılabilen hayat kurtarıcı tedavi şeklidir.”  dedi.

BiPAP tedavisi özellikle Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım olmak üzere diğer bölümlerde de kullanılan, hastanın solunum makinesi olarak bilinen İnvaziv Mekanik Ventilatöre bağlanma sıklığını azaltan, yaşam süresini uzatan, hastanede gelişen enfeksiyon sıklığını azaltarak hastanede kalış süresini belirgin azaltan cihazlardır. Bu durum özellikle cihazların doğru ve etkin kullanımı ile gerçekleşmektedir.

Yrd. Doç. Dr. Şule Taş Gülen ve Yrd. Doç. Dr. Onur Yazıcı, yoğun bakımda hasta takibinde, ekip (doktor, hemşire, personel) bilincinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, cihazların doğru ve etkin kullanılması amacıyla hemşire ve araştırma görevlisi doktorlara bu eğitimlerin verilmekte olduğunu belirttiler.

Eğitim, Yrd. Doç. Dr. Şule Taş Gülen’in teorik anlatımının ardından, Yrd. Doç. Dr. Onur Yazıcı’nın uygulamalı olarak bilgi paylaşımı ile son buldu.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017