CPR Eğitimleri Gerçekleşti

| 29.03.2017 |
CPR Eğitimleri Gerçekleşti

Kalite kapsamında yapılan CPR Eğitimleri (Temel Yaşam Desteği) 8 Mart,21Mart,28 Mart 2017 tarihlerinde Hastanemiz Ek Bina Seminer Salonunda gerçekleşti.

Mavi kod ekibi, acil servis çalışanları, riskli girişimsel işlem yapan birimlere yönelik yapılan eğitim, Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mücahit Avcil ve Yrd. Doç. Dr. Ali Duman tarafından gerçekleştirildi.
Erken dönemde müdahalenin yapılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen eğitimde; temel yaşam desteğinin ilk dakikalar içindeki müdahaleler zinciri olduğu ve hava yolu açıklığı, solunum ve dolaşımın desteklenmesini ifade ettiği belirtildi.

Temel yaşam desteğinin tarihinin anlatıldığı eğitimde, temel yaşam zinciri basamakları, hastane içi ve dışı kardiyak arrestlerde yaşam zinciri, ani kardiyak arrest geliştikten sonra yapılması gerekenler ve temel yaşam desteği basamakları dinleyicilere aktarıldı.

Temel yaşam desteği sırasında yapılması ve dikkat edilmesi gerekenlerin anlatıldığı sunumun ardından gerçekleşen uygulama ile eğitim sona erdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017