İki Ameliyatı Aynı Anda Oldu

| 27.03.2017 |
İki Ameliyatı Aynı Anda Oldu

Hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında kalp kapakçığındaki rahatsızlık dolayısıyla ameliyat olan  60 yaşındaki Hafize Önen, ameliyat sırasında aort damarındaki genişleme fark edilince iki ameliyat birden oldu.

Başarılı bir ameliyat geçiren 60 yaşındaki hasta, sağlığına kavuştu. Dinar'da oturan ve ameliyat olmak için Aydın’a gelen Önen’in 20 yıl önce yenilenen kalp kapakçığı tekrar değiştirildi. Nefes darlığı, çarpıntı ve yorgunluk gibi rahatsızlıklardan dolayı Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Doç. Dr. Tünay Kurtoğlu’na başvuran Önen'in kalp kapakçığı, yapılan birtakım tetkik ve tahlillerden sonra yeniden değiştirildi.

Doç. Dr. Tünay Kurtoğlu, ameliyat sırasından aort damarındaki genişlemenin tehlikeli bir boyutta ulaştığını gördüklerini söyleyerek, “Hem kalp kapağını yeniledik hem de genişlemiş olan aort damarını sun'i damarla değiştirerek iki ameliyatı bir arada yaptık.” dedi.

Zor ve riskli bir ameliyat olduğunu belirten Kurtoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Hastamızın 20 yıl önce kalp kapakçığı değişmiş. Kendisinin nefes darlığı gibi bazı şikayetleri vardı, bu şikayetlerin kalp kapakçığında yeni oluşan darlıkla ilgili olduğunu tespit ettik. Kardiyolojiyle beraber yaptığımız konsey toplantısında, hastanın ikinci bir ameliyat olmasına karar verdik. Asistan Dr. Hüseyin Erkan ve ekibimizle birlikte ameliyata aldık. Riskli bir müdahale olmasına rağmen başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik.”

Ameliyatının yaklaşık 11 saat sürdüğünü kaydeden Kurtoğlu, “Hastamız ameliyattan bir hafta sonra taburcu edildi. Sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Kalp ameliyatı olmuş hastaların, şikayetleri olsun ya da olmasın, rutin birtakım kontrolleri olması gerekiyor. Bu kontrol sırasında rahatsızlıkları fark ederek müdahale etme şansı buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

ADÜ Birçok Bölgeden Hastayı Ağırlıyor

Hastanemiz Kalp Cerrahi Bölümü'nde 1999 yılından bu yana bu tür ameliyatların başarıyla yapıldığını söyleyen Kurtoğlu, “Biz sadece Aydın’a değil aynı zamanda çevre bölgelerdeki halkımıza da hizmet vermekteyiz. Kalp sağlığını etkileyen beslenme alışkanlıkları, stres ve sigaradır. Bunlardan uzak durulması gerekir.” dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017