ana sayfa link
Haberler

“Sağlıklı Beslenme” Hakkında Bilgilendirme Yapıldı


| 23.03.2017 |
“Sağlıklı Beslenme”  Hakkında Bilgilendirme Yapıldı


Sağlıklı Beslenme hakkında bilgilendirme eğitimi, 22 Mart 2017 tarihinde Ek Bina Seminer Salonunda  gerçekleşti.
Hastanemizde görev yapmakta olan Diyetisyen Fatma Karadaş yararlı ve dengeli beslenmenin insan hayatına etkilerini anlatarak, yetersiz beslenmenin ve aşırı beslenmenin ne gibi hastalıklara yol açacağı hakkında da bilgi verdi. 


Yağ oranınız normal aralıkta mı?


İdeal kiloda olup olmadığımızı, hesaplanan BKİ ( Beden Kitle Endeksi ) ile tespit edebileceğimizi, nasıl hesaplanacağı ve hangi aralıkların hangi değerlere denk geldiği hakkında bilgi veren Karadaş; bel çevresi ölçüsünün Kadınlarda 88 cm, erkeklerde 94 cm’den fazla ise yağ oranının yüksek olduğunu belirtti.


Besinlerin besleyici değerleri yönünden 4 ana grupta toplandığını bunların;
•    Süt ve süt ürünleri
•    Tahıllar
•    Et,yumurta ve kurubaklagiller
•    Sebze ve meyveler olduğu hakkında bilgi verirken, sağlıklı yaşam ve beslenme için gerekli olan suyun önemini belirtti. 


Diyetisyen Fatma Karadaş; sağlıklı yaşam için gerekli olan beslenme ve egzersizlerin yanı sıra, alkol ve sigaranın sağlık açısından olumsuz etkilerinin de üzerinde durdu.
Eğitim soru-cevap bölümü ile sona erdi.

 

Birimler

  • Tıbbi Birimler
  • İdari Birimler

Online İşlemler

  • Adü Hastane Facebook Sayfası
  • Adü Hastane Twitter Sayfası
  • Adü Hastane Youtube Sayfası
  • Adü Hastane Rss Sayfası
  • Adü Hastane Engelli Dostu Web Sitesi
adü hastane tel foto
444 1 256
Çağrı Merkezi
Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Merkezince Tasarlanmış ve Kodlanmıştır. © 2012 - 2017